Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Žena za sekačkou

10. 08. 2011 | Zahrádka

Ženská emancipace došla do bodu, kdy si něžné pohlaví podrobilo stroje všech možných velikostí i funkcí. Když pomineme výjimky, ženy po celém světě řídí automobily, pracují s počítači, bagry i jadernými hlavicemi. Zejména Češky se nebojí žádné výzvy, a to ani v oblasti kutilské a zahradnické.


Často jsme svědky toho, že na zahrádkách pobíhají se sekačkou či křovinořezem právě ony, zatímco pánové jsou zcela zaneprázdněni grilováním. Ženy mají zkrátka zvelebování svého domácího prostředí v genech a často jsou ochotny věnovat této činnosti mnohem více času i peněz než jejich partneři. Údržba zeleně v okolí bydliště je toho klasickým případem. A protože jsou si tohoto faktu vědomi i výrobci, flexibilně přizpůsobují své produkty právě trendu „žen za sekačkou“.


Hlavní je bezpečnost


žena se sekačkouSekačky i další zahradní pomocníci musí být snadno ovladatelné, výkonné, ale hlavně bezpečné. Protože ženy většinou bývají konstitučně drobnější a mají méně fyzické síly než muži, je třeba, aby i za těchto okolností byla taková osoba schopna stroj bezpečně ovládat a neměla problémy při práci. Ideální jsou proto sekačky s pojezdem, příhodné velikosti i hmotnosti. Nejlépe ovladatelné jsou samozřejmě lehčí stroje.


…A hned potom ekologie


Ženy také často hledí na ekologickou stránku stroje a jeho spotřebu, proto si vybírají sekačky, které co nejméně zatěžují životní prostředí, dělají menší rámus a mají co nejmenší spotřebu.


Péče


Další kapitolou soužití ženy a sekačky je její údržba. To je pole, kde si jen tak někdo nevěří - přece jenom je snazší zapnout čudlík a sekat, než řešit případné opravy na stroji. Zákaznice tedy preferují modely, u kterých není kromě základních úkonů požadavek na hlubší technické znalosti, se kterými se mnohdy beznadějně perou jejich mužští kolegové. Zde je třeba podotknout, že ženám je rovněž vlastní nalézat co nejjednodušší a nejrychlejší řešení problému. Tato specifická evoluční výhoda se prosazuje i při péči o sekačku.


… A opět ta bezpečnost


kontrola filtruOvšem i při práci s takto dokonalým zařízením je třeba dodržovat bezpečnostní pokyny. Rovnou se můžete rozloučit s mini šortkami a podprsenkou od plavek – kromě lačných pohledů grilujícího partnera si totiž koledujete i o nepříjemné zranění od odletujících kamínků či dalších tvrdých a ostrých částeček, které se mohou na vaší trase naskytnout.


To se samozřejmě týká i ochrany očí – bez brýlí se s divokou zelení neperte. Netřeba zmiňovat, že před samotným výkonem je vhodné zkontrolovat terén, zda se na něm nevyskytují nepatřičné předměty či živočichové, stejně tak svůj stroj, zda je nakrmen, odpočat a ve správném rozpoložení. 


Zdroj: Briggs&Stratton

Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Žena za sekačkou:

Žena za sekačkou
Žena za sekačkou
Žena za sekačkou
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
trávniku mě také moc bavi. Docela si odpočinu u toho a taky opálím, mame docela velký kus zelene k sekání.
Obrázek uživatelky
profil
mě sekání taky nedělá problém,ale přítel mě k tomu nepustí,jak ráda bych si to s ním vyměnila,on by za mě uvařil a já bych posekala zahradu-nechce o tom ani slyšet.
Obrázek uživatelky
profil
sekat trávník jeSmajlíkhlavně v létě kdy se tělíčko při tom krásně opálí
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles