Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Žena za volantem

1. 04. 2011 | Vaše příběhy
Řízení auta se mi vždy líbilo. Snad jako většina lidí jsem úspěšně složila zkoušky a získala řidičský průkaz už ve dvaceti letech. Ono se to jezdí, když v autoškole vedle vás sedí instruktor a tu pomůže zabrzdit, tu poradí, kdo má přednost v jízdě nebo vyšlápne spojku. Jenže pak najednou sedíte za volantem úplně sama a všechna odvaha je rázem pryč, tedy alespoň u mě to tak bylo.

Zpočátku jsem si troufla řídit, jen když jsem vedle sebe měla zkušeného řidiče a rádce v jednom. Jenže vyjet někam sama, když pořádně neznáte trasu, neumíte zaparkovat mezi dvě auta, pořádně se rozjet do kopce a navíc v hlavním městě mi připadalo nemožné. Tak šel čas, uběhlo pár let a já stále chodila po svých nebo jezdila tramvají, autobusem či metrem a obdivně vzhlížela ke všem ženám řidičkám.

O dvacet let později jsem se seznámila se svým nynějším přítelem. A znovu přišlo na přetřes moje řízení. Občas mi mimo město půjčil auto, seděl vedle mě a trpělivě radil co a jak. Měla jsem oči navrch hlavy a na tachometru 30 km/hod. Prostě pořád ten strach z jízdy ne a ne překonat.
Na podzim roku 2005 mi přítel říkal, že by to chtělo zaplatit si pár jízd v autoškole, oprášit znalost dopravních předpisů a křižovatky. Pedály i volant jsem zvládala dobře, ale orientovat se v provozu, to byl opět oříšek. Takže se situace opakovala a já jsem pořád raději zůstávala spolujezdcem. To jsem však netušila, co se na mě chystá.

I v tomto roce přišly Vánoce a mě pod stromečkem čekalo velké překvapení v podobě klíčků od mého prvního vlastního auta vč. malého i velkého technického průkazu a zaplaceného pojištění. Měla jsem obrovskou radost, která střídala rozpaky. Kamarádce jsem tehdy volala a říkala: „Chápeš to, kdyby mi koupil mobil, ale co budu dělat s autem?“ Moc se smála, jak by ne, když léta řídí a na vlastní auto je zvyklá, ale dnes už na to s úsměvem vzpomínáme obě.

Max, jak jsem autíčko pojmenovala, protože pro mě znamenalo maximální překonání sama sebe, nejprve stál tři měsíce v garáži a já pilně z okna tramvaje studovala dopravní značky, abych zvládla alespoň cestu do práce a z práce. Nesmějte se, bylo to opravdu tak. Pak přišlo jaro a já úplně sama vyjela poprvé, podruhé, potřetí a postupně zjišťovala, že to jde. Co mi také zbylo, přeci Max nemohl zůstat jen garáži.

Letos je tomu už šest let a jezdím každý den. Max je můj skvělý kamarád a velký pomocník. Šetří můj čas a pohodlně mě odveze, kam potřebuji. Do práce, pro nákupy, k lékaři, za rodinou, kamarádkami, domů, prostě všude.
Jsem moc ráda, že Maxíka mám i že jsem v tomhle směru maximálně překonala sama sebe.

Všem přeji šťastnou cestu a kilometry bez nehod!!!

Evabel - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
znovu moc děkujiSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Super článek SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
moc hezky napsanýSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Asi bych taky potřebovala takového Maxíka, protože jinak se asi k řízení nevrátím. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
teda to je krásný článek...a jsem na tom stejně jen já ještě nenašla odvahu sednout opět zpět sama za volant ač už jsem sama a dobře jezdila
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles