Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Ženšen, královská rostlina pro naše zdraví

28. 09. 2010 | Péče o tělo
Ženšen. Jeho skvělé léčivé účinky jsou známy již více než čtyři tisíce let. Používá se při léčbě či prevenci nejrůznějších chorob. V každém případě byl ale v tradiční čínské medicíně nesmírně ceněn jako nejvýznamnější „královská“ léčivá rostlina.

Evropská medicína ženšenu v podstatě až do 20. století nevěnovala pozornost. Průkopníky moderního výzkumu ženšenu byli překvapivě sovětští vědci N. Lazarev a I. Brechman. Zajímavý je také fakt, že i když ve Spojených Státech byl ženšen americký sbírán a pěstován ve velkém už od 18. století na vývoz do Asie, tamější vědci mu převážně nevěnovali pozornost.Vývozem ženšenu do Asie se zabýval i sám George Washington. A málo se ví, že boj za svobodu a za odtržení USA od Británie (1775-83) financoval hlavně ženšen, lépe řečeno peníze z jeho prodeje.

ženšenJenže on není ženšen, jako ženšen. Například Panax pseudoginseng se pěstuje v Indii, Panax quinquefolius (tedy pětilistý) v již zmíněných Spojených Státech a v sousední Kanadě, a Panax ginseng (ženšen pravý) v severní Číně. Právě tento druh je doporučován pro lékařské použití, neboť tento druh v podobě unikátního výtažku G115® byl podroben klinickým testům.

Účinnost ženšenového výtažku závisí na množství obsažených aktivních látek, kterých bylo zatím izolováno více než dvě stě. Nejdůležitější je však obsah ginsenoidů, které jsou zodpovědné za většinu farmakologických vlastností ženšenu.

G115® v ženšenu

Jednou z ověřených a účinných metod v prevenci i léčbě únavy je vedle samotných vitaminů užívání ženšenového výtažku G115®, který je obsažen v léčivém přípravku Pharmaton® Geriavit.
Pharmaton® Geriavit není pouze multivitamínovým přípravkem. Kromě vitamínů, minerálů a dalších léčivých látek, je jeho hlavní složkou unikátní výtažek z kořene pravého ženšenu, který má příznivý účinek na aktivitu buněk. To se projevuje zvýšením duševních schopností a fyzické kondice. Tento ženšenový výtažek zlepšuje využití kyslíku v buňkách organismu a tím působí proti únavě a vyčerpání, zlepšuje schopnost soustředit se a zvyšuje fyzickou kondici.

Jak bojovat se stresem?

Jedním z ověřených a účinných způsobů v prevenci i zmírňování negativních dopadů stresu na organismus je - vedle vitaminů, antioxidantů a dalších látek - užívání ženšenového výtažku G115®.

Ach ta hlava….!

Co jsem to jenom chtěl….? Jak se jen jmenuje…..? Kde mám zase ty brýle….? Značná část populace si nemůže více než často vzpomenout na běžné věci, špatně se soustředí.

Už staří Číňané věřili, že na paměť a koncentraci pomáhá vzácná bylina, panax ginseng, neboli všehoj lékařský, či také ženšen pravý. A měli pravdu. Jedním z ověřených způsobů, jak zlepšit paměť, pozornost a soustředění, je právě užívání ženšenu.

Klinicky ověřené účinky G115®:

- působí proti stresu, únavě a vyčerpání
- podporuje metabolické procesy v těle
- posiluje odolnost organismu
- zlepšuje fyzickou a duševní sílu
- zvyšuje schopnost soustředění
- zmírňuje obecné příznaky stárnutí
- vhodný v době rekonvalescence

 
Zdroj: www.geriavit.cz
Autor: Dr. Jaromír Pohan

Lék k vnitřnímu užití. Čtěte pečlivě příbalovou informaci! Výdej léčivého
přípravku možný i bez lékařského předpisu.


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ako to vypestovať?
Obrázek uživatelky
profil
ako to vypestovať?
Obrázek uživatelky
profil
je to ozaj užitočná a zdravá rastlina
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles