Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ženská vynalézavost

8. 11. 2020 | Vaše příběhy

Mám kamarádku Hanku. S Hankou jsme vyrůstaly odmalička, protože jsme bydlely v jednom paneláku a já jsem jen o rok starší než Hanka. A tak jsme spolu stavěly bábovky z písku, pískové hrady, česaly a oblékaly panenky, hrály si na obchod, později se svěřovaly s holčičími starostmi a hodnotily náš postoj ke klukům. Hanka byla vždy fajn kamarádka.

Já se vdala, a vdala se i Hanka. Hančin manžel byl dobře situovaný muž. Vydělával slušně a podle toho si také dopřával. Zpočátku dopřával luxusní život také své ženě. Když se mu jednoho dne plat snížil, protože změnil ve firmě pozici, měl nižší příjem a snažil se ušetřit především na Hance.

Nehodlal snížit ze svého standardu. Rád pil značkový alkohol, velmi drahou luxusní kávu a kouřil drahé cigarety. Když si ale jeho žena koupila něco na sebe, nadával jí a vyčítal, že je marnotratná.

Hanka se ale chtěla líbit, toužila chodit dobře oblečená a jít s dobou. Když ale nakoupila alkohol, kávu a cigarety pro manžela, což on vyžadoval, nezůstaly jí už prostředky na to, aby sama sobě dopřála něco navíc.

V té době si její spolužačka otevřela svůj second hand. Hanka řešila nákupy svého oblečení u ní. Občas tam našla pár pěkných kousků, za které ji její muž pochválil.

„No vidíš, taky ti to sluší. Nemusíš mít drahou róbu,“ hodnotil vždy, když si domů přinesla kousek v ceně ponožek. To byl spokojený. Jen aby si mohl dál dopřávat drahého zboží pro sebe.

Tehdy Hanka přišla na nápad. Poprosila svou kamarádku, aby jí dala cedulky s logem jejího sekáče, na které psala cenovky. Hodlala si totiž koupit také nové, kvalitní oblečení a to vydávat za onošené ze sekáče. Jak ale vzít na drahé oblečení, a přitom zároveň manželovi kupovat drahé cigarety, alkohol a kávu, na které si potrpěl, a zachovat stále stejný rodinný rozpočet? Hanka přemýšlela, jak nezvyšovat výdaje a také si něco dopřát.

„No, když zkusím tu jeho kávu a svou levnou, tak v tom zase takový rozdíl nevidím,“ přiznala jsem Hance jednou, když mi nabídla šálek jejich luxusní kávičky.

„No vidíš, to je nápad!“ usmála se Hanka.

Nechápala jsem. Brzy jsem ale pochopila. Hanka začala kupovat mimo kávy, kterou vyžadoval její muž, také obyčejnou, levnou značku. Takovou, jakou kupujeme my ostatní. Mimo značkového alkoholu kupovala ten nejlevnější podobné chuti, ale odlišné značky a samozřejmě ceny. Začala kávu i alkohol mixovat. Přinesla levnou kávu, kterou namíchala se stávající drahou a dala do dózy na kávu. Čekala, zda si její muž všimne rozdílu. Nevšiml. Naopak, dál si vychutnával svou oblíbenou kávu a liboval si, jak se ta „jeho“ liší od obyčejné kávy, kterou pijí jeho známí a další „obyčejní“ lidé. Natolik si navykl na to, že ON má něco lepšího, že tomu věřil i v době, kdy už pil obyčejné levné zboží. Stejně začala míchat i alkohol. Tím každý měsíc ušetřila několik tisíc korun. Muž byl spokojený a Hance v jejím rozpočtu zůstávaly peníze na hadříky. Každý měsíc si tak mohla koupit luxusní halenku, kalhoty, nebo třeba kabátek či sako, schovat účtenku před manželem, na cedulku od kamarádky zapsat nízkou a pro manžela přijatelnou cenu, a pak se manželovi v modelu předvést. Hančin muž byl spokojený a v rodinném rozpočtu peníze nechyběly.

„Stejně se ti divím, že to tak dokážeš. Neumím si představit, že bych před manželem měla takové tajnosti,“ ohodnotila jsem Hanku.

Z Hanky se časem stal profík. Dokázala si koupit drahé plesové šaty, když s mužem měli vstupenky na ples, a ty vydávat za onošený kousek z druhé ruky. Manžel jí uvěřil, že tyto šaty za cenu obyčejné noční košile skutečně koupila. Hanka dokázala mixováním drahé kávy, alkoholu a později také rýže, nealko nápojů, kakaa a dalších potravin ušetřit na vše, co si přála. Důležité jen bylo koupit, ihned zlikvidovat původní obal, účtenky a vše, co by ji mohlo usvědčit z podvodu, přesypat a přelít do původních drahých obalů a dělat, jako že je vše v pořádku. Její muž dál naléval návštěvám levné břečky s poznámkami, že takovou kávu a další nápoje ještě nepili. Návštěvníci byli natolik slušní, že nikdy neprozradili, že chuť se jim zdá stejná, jako chuť nápojů, které pijí oni. A její muž nikdy nic nepoznal.

 

Ač se manželství zdálo až na tuto podivnost šťastné, dlouho nevydrželo. Hanka chtěla dítě a začalo ji unavovat předstírání. Její manžel ale dítě nechtěl.

„Víš, kolik to stojí?“ ptal se. Neuměla si představit, že by před mužem musela na dětské oblečky věšet sekáčové cedulky.

„Dítě je dar,“ tvrdila.

„Pěkně drahý dar,“ řekl, a víc nechtěl o věci hovořit. 

 

Hanka se s mužem brzy rozvedla. Vzala si po čase novou lásku, s kterou pila obyčejné kafe, dopřála si občas módní kousek bez výčitek a brzy porodila svému muži vytoužené miminko. Dnes je Hanka šťastná žena, maminka dvou dětí a svého druhého manžela nadevše miluje.  


čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Chytrá žena Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
byl tedy pěkný sobec
Obrázek uživatelky
profil
udělala dobře že se rozvedla,doufám že už se neoženilSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
dobře, že se rozvedla
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles