Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ženy i muži podvádějí stejně, může za to masírování ega?

16. 11. 2012 | Vztahy
Nevěra – slovo, okolo kterého chodíme po špičkách. Když se nahlas vysloví, každý z nás se tváří, jakoby s ní neměl žádné osobní zkušenosti a naopak vypráví živé historky svých známých a kamarádů v domnění, že zamaskuje někdy i své osobní selhání.

Ruku na srdce, kdo z nás někdy neprohledal drahé polovičce telefon, email nebo facebook z důvodu, že měl strach či podezření z nevěry? Podle odborníků tímto chováním projevujeme vůči partnerovi jistý pocit nedůvěry. I když si zpočátku myslíme, že odhalení nevěry nám pomůže si o partnerovi vytvořit skutečný obrázek, často si tím nepomůžeme. Naopak rozjedeme kolotoč obviňování a lítosti, který nám ublíží mnohem více, než kdybychom si takovéto chování odpustili.

ženy i muži podvádějí stejněFakt, že se snažíme svého partnera doslova „nachytat na švestkách“ velice často také souvisí i s nízkým sebevědomím nebo se známým rčením „podle sebe soudím tebe“. I přes to bychom neměli svému protějšku dávat zbytečné záminky k tomu, aby o nás začal pochybovat.

Podle posledních průzkumů z roku 2012 přiznalo paralelní milostný vztah 40 procent mužů a stejné procento žen. Důvodů, proč podvádějí obě pohlaví stejnou měrou, je hned několik. Ženy podvádějí své partnery především z toho důvodu, že čelí nabídkám k záletu mnohem častěji, než jejich protějšky. Vesměs tedy platí, že muži se nabízejí a ženy si vybírají. Ženy si také často omlouvají nevěru nespokojeností v současném vztahu a často je tedy projev nevěry z jejich pohledu vinou partnera. V čem se ale ženské a mužské chování plně ztotožňuje, jsou zálety spojené s takzvaným „masírováním ega“. I ženy potřebují stejně jako muži vědět, že jsou stále žádané a atraktivní. Pokud si některá žena připadá jako „domácí puťka“, méněcenná, nemilovaná, často pak hledá přízeň jinde. Náruč jiného muže a obdiv ji tak nahrazuje ztracené sebevědomí a dává jí novou sílu.

Nejčastější důvody, kdy se nevěra provalí je již zmíněné slídění v telefonu, emailech či facebooku. Neponižujte sami sebe a vyvarujte se zbytečným problémům. Jestli ale tušíte, že váš partner má sklony k žárlivosti a k lustrování vašich věcí, buďte rafinovaní. Platí zlaté a osvědčené pravidlo mazat, mazat, mazat. Nezanechávat stopy znamená nebudit přílišné podezření.

Pokud si svou milenku nazvete v telefonu jako Milan a manželce budete zarytě tvrdit, že vám Milan píše několikrát za noc a shání se po Vás, abyste za ním urgentně dorazil na růžek do hospody, váš ostrovtip vás asi nepřekoná. Nevěru může vaší polovičce prozradit i rodinný známí. Nespoléhejte na to, že vás bude ustavičně krýt a raději se přílišně nesvěřujte. Jednou z nejhorších a doslova amatérských chyb je nastavení tichého vyzvánění telefonu, braní si mobilu na toaletu, časté služební cesty, přesčasy, změna chování při sexu, náhlá duševní změna (zasnění, naivní usměv atp.). 

Díky moderní technice, on-line seznamkám, mobilům, fotoaparátům je i naše milostné pole působnosti mnohem širší, jde jen o to, jaké životní priority a jaké vzorce chování si osvojíme. Ať k tomu budeme přistupovat jakkoli, můžete si být stoprocentně jisti, že nevěra se dříve nebo později stejně odhalí, i když lidské kreativitě se meze rozhodně nekladou.

Často se říká, že nevěra je především výsadou mužů. Na to téma dokonce vznikly všelijaké televizní pořady, jeden z nich (Podvodníci) právě vysílá stanice Zone Reality od 22.45 hodin.


Zdroj: Zone Reality


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Jsem s manželem 9let, a nikdy mě ani nenapadlo mu prohledávat jeho mobil atd...
Až jednou večer, šla jsem si vzít nabíječku a na ní byl napíchlej manželovo tel. tak jsem ho odpojila a rozsvítil se displej na jeho telefonu a tam sms Darina: Ahoj zlatíčko ...
Dělala jsem jako že nic nevím a v klidu nesla manželovi telefon s tím, že tam má zprávu, ptám se Kdo to píše? On:ale, zase operátor...

Pak mě to donutilo prohledat výpisy (na netu) jak často si s ní píše (často) takže jsem se ho šla zeptat rovnou... řekl, že s ní nic nemá a že si spolu píšou normálně ale nechtěl mi to říkat, abych prý nevyváděla.... takže já jsem nevyváděla, ale vlastně doteď nevím, jestly spolu něco měly nebo ne....
Snažím se manželovi věřit, ale jde to hodně ztěžka...
Obrázek uživatelky
profil
stará škola, nevěra mě jaksi minula. Jinak ale zastávám názor Dr. Plzáka: zapírat, zapírat, zapírat. A co oči nevidí, srdce nebolí.

Nejhorší variantou je sledování, podezírání. Má-li k rozchodu dojít, nebude to (s největší pravděpodobností) kvůli milence, kterou jsme vypátraly. Bude to kvůli té druhé, třetí. Něco prostě ve vztahu selhalo. A jistě nebude vina jen jedné straně. I když, vina je silné slovo.

Řekla bych to zjednodušeně takhle. Muži jsou bigamisté, ženy většinou monogamní. Nejde to dohromady, ale jedni bez druhých (zatím) existovat nemůžeme.

Nepátrejme.
Obrázek uživatelky
profil
Nevěra je strašný způsob potupy pro člověka, kterého podvádíš. Proč být s někým koho chceš, máš chuť podvést? Nejhorší jsou pipinky, které si musí pořád něco dokazovat a svádějí zadané muže od rodiny...
Obrázek uživatelky
profil
Nikdy by jsem se nesnížila špehovat manžela, neprohledávala jsem mu nikdy kapsy, nikdy jsem mu prohlížela mobil......a nikdy to dělat nebudu....ponížovala bych sama sebeSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Není relax jako relax .....Do nevěry se mi teda pořád jako nechce Smajlík ač jí kolem sebe teda vidím dost Smajlík
A hlavně v práci....co takhle "postižení" vyprávěj Smajlík, to úplně sedí....kde jinde na sebe lidi narazej, když sedej celej den v práci a pak jdou dom.
Prý 9 z 10 nevěrných žen potvrdilo, že je to s někým z práce (buď šéf nebo kolega), španělé to prý zkoumali. Četla jsem to teď v posledním čísle časáku Moje psychologie...a těch ne uplně lichotivých statistik je tam teda víc...třeba o promiskuitní Praze (to zas dělala průzkum nějaké americká seznamka). Doporučuju přečíst
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles