Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ženy kandidující do Evropského parlamentu

21. 02. 2019 | Ze společnosti
-Komerční sdělení-

Volby do Evropského parlamentu se v České republice uskuteční 24. a 25. května 2019 a jistě se na ně těší všechny legální sázkové kanceláře, které si v prezidentských volbách nemohly vynachválit, kolik peněz Češi na volby vsadili. Kompletní kandidátky musí strany uzavřít do 19.března, ale již nyní jsou některá jména známá a my se zaměříme především na ženy, které budou v Eurovolbách kandidovat.

Ženy kandidující v Eurovolbách


Tradiční české politické strany vždy volali po vyšším počtu žen v politice, a tak je trošku smutné, že až s příchodem ANO se vše začíná měnit. Hnutí Andreje Babiše prosazuje na post lídra ve volbách do Evropského parlamentu nestraničku a dosavadní europoslankyni Ditu Charanzovou. Kandidovat nejspíše bude i její kolegyně Martina Dlabajová. Další stranou, která dává větší příležitost ženám, je KSČM. Tu povede ve volbách současná europoslankyně Kateřina Konečná. Do složení kandidátní listiny také promluví ženy také hlasitěji v Pirátské straně. V tradičních stranách, jako je ODS nebo ČSSD, téměř jistě ženy nedostanou nějakou výraznější roli. Zajímavé také bude sledovat výsledek nové politické strany List Jaromíra Soukupa, ve které ale bohužel nemůžeme očekávat, že by lídrem kandidátky měla být žena.

Kdo uspěje ve volbách do Evropského parlamentu

volby do Evropského parlamentu

Výsledky voleb je v tuto chvíli velice těžké tipovat. Jednak nejsou ještě uzavřené volební kandidátky a pak také zatím neexistují žádné podrobnější volební průzkumy. Výsledky voleb se v tuto chvíli dají odhadovat asi se stejnou přesností, jako když si tipneme, jestli kulička v ruletě skončí na červené nebo černé barvě.

Dobrou zprávou pro české voliče je skutečnost, že volby jsou pouze jednokolové a po volbách nás nečekají žádné politické šachy při vytváření koalic. Ihned po sečtení hlasů budou známá jména úspěšných kandidátů a ti se pak přidají k některé frakci v Evropském parlamentu. Zvolení kandidáti se také mohou těšit na základní plat necelých 8000 EUR, což skoro odpovídá ceně nové Fabie nebo dvěma Bitcoinům. Pokud však zvolení zástupci využijí všechny poslanecké náhrady a příspěvky může se jejich měsíční příjem pohybovat až kolem 700 000 Kč měsíčně. O takovém příjmu se nesní nejen českým důchodcům, ale ani českým poslancům, a dokonce i prezidentský plat Miloše Zemana je mnohem nižší.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !