Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ženy na prevenci rakoviny prsu ušetří 200 Kč

7. 10. 2008 | Nemoci

Rakovinové nádory prsu jsou u mladých žen zhruba do 35. věku velmi agresivní. Karcinomy prsu u těchto žen mají ve srovnání se ženami po menopauze horší prognózu. Ročně je v České Republice registrováno asi 90 nových pacientek s rakovinou prsu, které jsou mladší 35.let.
    
Ročně v česku onemocní rakovinou prsu asi 5000 žen. Při preventivním vyšetření přitom lékař zjistí nemoc u hzruba 1500 pacientek. Vyšetření hradí ženám od 45 do 69 let pojišťovny. Pacientky ho mohou absolvovat každé 2 roky. Mladší a starší ženy si jej musí zaplatit samy, na mamografu stojí vyšetření kolem 600 Kč a ultrazvukem asi 300 Kč.

prevence rakovinyLetošní 6.ročník projektu Ženy ženám pokračuje do října a společnost Avon Cosmetics v něm opět přispívá částkou 200Kč na sonografické neboli mamografické vyšetření a napomáhá snižovat riziko tohoto závažného onemocnění.


Kde získat poukazy?

Poukazy na sonografické neboli mamografické vyšetření je možné získat na osvětových akcích, prostřednictvím organizací onkologicky nemocných a přímo v akreditovaných sreeningových centrech. Ženy si o ně mohou  zažádat na bezplatné lince 800 180 880, poukaz poté obdrží poštou.

Seznam akreditovaných center screeningových center naleznete na internetových stránkách Zdravá prsa.


Veru
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
tiež mi to nedava logiku
Obrázek uživatelky
profil
Nějak nechápu, proč si ženy nad 69 let musí mamogr.hradit. Celý život pracovaly a odváděly pojištění a při nízkých důchodech takhle na ně? Mamka je vitální 70 letá žena - 2x ročně jezdí do Španělska - delegátka pro důchodce v červnu, šije pro kojenecký ústav, vede klub seniorů atd. Stále se vzdělává. Myslí naše legislativa, že s vyšším věkem je zbytečné provádět určité zdravotní úkony???Že již tito lidé patří pod kytičky? Mamka je vzdělaná a dbá o sebe a proto si automaticky zaplatila vyšetření.Mně to připadá velmi neetické a nechutné.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle