Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zhubněte v novém roce: Efektivně a napořád

10. 01. 2016 | Diety
V lednu se mnoho žen snaží shodit přebytečná kila, která se často objeví po vánočním mlsání. Jedny sázejí na drastické diety, po kterých ale často přichází jojo efekt, jiné se snaží shodit kila trávením veškerého volného času v posilovně. To často ale dopomůže spíše ke zpevnění postavy než ke shození přebytečných kil. Jaká hubnoucí cesta je tedy ta pravá?  Důležité je především nechtít mít vysněnou postavu do jednoho měsíce, být vytrvalé a vsadit také na vhodné doplňky stravy. V následujícím textu Vám přinášíme tipy, jak efektivně zhubnout jednou provždy.

Zapomeňte na drastické diety


„Tak a teď týden nebudu jíst, ono to břicho přeci jen spadne.“ To si říká mnoho žen. Ano, ono to břicho spadne, ale za pár dní se pak opět normálně najíte a ploché bříško je opět pryč. Pokud na měsíc výrazně omezíte přísun potravin, tak sice vytoužená kila shodíte, ale dlouhodobé drastické diety nevydrží mnoho žen a nemluvě o tom, že jsou zdravotně vysoce škodlivé. Navíc poté, až začnete opět normálně jíst, tak shozená kila naberete rychle zpět a občas i nějaké to kilo navíc.

zhubněte efektivně a napořádDůležité je změnit způsob myšlení a stravování na dlouhou dobu. Nejlépe napořád. Stačí maličkosti, ale uvidíte, že za půl roku budete mít pár kilo dole. A důležité je, že těch pár kilo dole bude již napořád. Vyměňte například bílou mouku za celozrnnou. Výrobky z celozrnné mouky mají nižší glykemický index, díky čemuž se cítíte déle syté a předejdete tak častějšímu mlsání. Přísun ovoce je důležitý, ale naučte se ho jíst spíše dopoledne. Obsahuje hodně přírodních cukrů, které vám pak dodají energii na celý den.

Jak se říká: „Snídani sněz sám, o oběd se poděl s přítelem a večeři dej nepříteli“. Samozřejmě přesné dodržování tohoto pořekadla by vedlo k hladovění a jojo efektu. Pravdou ale je, že pořádná a vyvážená snídaně je každodenním povinným základem. Večeře by zato měla být lehká a obsahovat pouze 20 % veškerého energetického denního příjmu. Večer si dávejte spíše zeleninu a bílkoviny.

Podvádění povoleno jednou týdně


Nemůžete se obejít bez křupavého bílého rohlíku namazaného máslem nebo oblíbeného větrníku? Dopřejte si ho, ale místo toho, abyste mlsaly 7x do týdne. Dejte si ho jednou týdně. Udělejte si tzv. Cheating day. Den, kdy si dopřejete, to na co máte chuť. Samozřejmě ale všeho s mírou.  
Při dietách jsou vhodné přírodní doplňky stravy. Skvělou volbou jsou ty, které rychleji dopomohou spálit kalorie při cvičení. Zapomeňte na kalorické energy drinky a před cvičením vsaďte na doplňky stravy, například na zelenou kávu.

Cvičení je samozřejmě důležité pro celkovou aktivitu a fyzickou kondici, ale pokud chcete opravdu zhubnout, tak je důležité při tréninku střídat posilování s kardiem (běh na páse, kolo). Pokud budete pouze posilovat na přístrojích, tak místo úbytku kil můžete přibrat na objemu díky svalové hmotě. Nejlepší je, najmout si na první hodiny osobního trenéra, který vám přesně řekne, jak cvičit, abyste měly postavu takovou, jakou chcete. Je to sice finanční investice, která se ale pro ty, kteří se cvičením začínají, určitě vyplatí. Pro zdravé a trvalé hubnutí je aktivní pohyb důležitý minimálně třikrát týdně. Pokud nemáte čas si zajít zacvičit, zapojte do denního programu alespoň 40 minut svižné chůze.

Zdroj, foto: ProZdravi.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !