Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zimní radovánky

21. 01. 2017 | Vaše příběhy
Je to už spoustu let, byla jsem ještě malé dítě. Tenkrát napadl sníh už na začátku listopadu a my začali prudit rodiče, abychom šli bobovat. Kousek od našeho domu byl celkem velký kopec a tomu nešlo odolat. Maminka měla zrovna rozvařený sobotní oběd a nemohla nikam jít. Nechtěla nás pustit s tátou a chtěla počkat až po obědě, abychom šli všichni. Pořád jsme naléhali a ukecávali tátu, až se povedlo a vyrazili jsme ven bobovat. Když jsme dorazili na kopec, už tam bylo strašně moc dětí a na svezení se tvořily fronty. Kopec byl docela dlouhý a strmý, ale úzký.

Vedle sebe se vešly nanejvýš tři nebo čtyři boby. Jednou se sklouzlo a minimálně 15 minut se čekalo, a to pro nás bylo jako hodinu. Na jedné straně kopce bylo volno, v druhé polovině kopce trčela ze země asi půl metru vysoká a široká tyč. Tak dlouho jsem hučela do táty, aby mě tamtudy nechal sjet, že se té tyči vyhnu, až mě pustil. Samozřejmě jsem zazmatkovala a najela přímo do tyče. Boby lítaly nade mnou a já pod nimi. Táta rychle utíkal dolů z kopce. Podjela mu noha a zranil se. Já měla na čele asi za 15 minut obří bouli a tátu hrozně bolel nárt. Brácha byl na mě naštvaný, protože se nestihl ani jednou svézt a šli jsme domů. Tedy šla jsem já s bráchou, táta docela kulhal. Máma se divila, že jdeme tak brzy zpátky a že oběd ještě není. Nachystala nám dokonce tvarohový krém s čokoládou, který jsme tak milovali a když viděla, co se stalo, odmítla nám ho dát.

Zimní radovánkyTáta si chladil nárt na noze a já bouli na čele. Poslouchali jsme kázání, že když nemám rozum já, měl by ho mít táta atd. Však to znáte. Tátu bolela noha docela hodně asi týden. Bylo to poprvé a taky naposled, co šel s námi táta sám bobovat. Musím říct, že to byl opravdu silný a bolestivý zážitek, který si pamatuji, jako by to bylo včera. Dodnes poslouchám, že ta rána do hlavy v dětství má následky dodnes a všichni se tím dobře baví. Pár úrazů má každý a musím říct, že to ještě dopadlo dobře, mohla jsem dopadnout mnohem hůř.

Tady platí, že i při bobování není opatrnosti nikdy dost. Ještě před odchodem jsme mamce říkali, že při bobování se nemůže nic stát. Nakonec jsme se všemu zasmáli a i míšu po obědě dostali.

Máte nějaký podobně nešikovný zážitek z rádoby zimních sportů? Když se tak proberu svým dětstvím, je až s podivem, že jsem se vůbec dožila dospělosti.
Potopa - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Zimní radovánky:

Zimní radovánky
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Tak přeji pevné zdraví a vyhnutí se různým úrazům.
Obrázek uživatelky
profil
také se občas divím, že jsem se dožila důchodového věkuSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tak tomu se říká štěstí v neštěstí, hlavně že to dobře dopadlo.
Obrázek uživatelky
profil
Taky mám pár zážitků,třeba v deseti letech se pode mnou probořil led,zachránila mě kamarádka,která tam spadla taky.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Pomlázka