Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Získejte příspěvek 2 000 Kč na očkování proti meningokoku B

28. 10. 2014 | Nemoci
-Komerční sdělení-

Získejte příspěvek 2 000 Kč na očkování proti meningokoku B







V letošním roce je v Česku poprvé dostupné očkování proti meningokoku skupiny B. Ten je nejčastější příčinou všech meningokokových onemocnění u nás. Vzhledem k závažnosti onemocnění a nebezpečí, které s sebou přináší, se VZP rozhodla svým pojištěncům přispět částkou 2 000 Kč po aplikaci druhé dávky nové vakcíny BEXSERO. Druhá dávka vakcíny musí proběhnout do 31. 12. 2014. Příspěvek je určen pro děti ve věku 6 měsíců až 18 let a získá ho prvních 5 000 klientů VZP.


Získejte příspěvek 2 000 Kč na očkování proti meningokoku BVZP se takto snaží pomoci chránit děti, které jsou nejvíce ohroženou skupinou. Nejvíce nemocných je stabilně ve věkové skupině dětí do pěti let věku a adolescentů. Zvýšené riziko platí i pro děti navštěvující větší kolektivy (školy, školky či jiná zařízení), kde je pravděpodobnost nákazy vyšší.

Za posledních pět let se nakazilo v Česku meningokokem 340 lidí, přičemž více než 70 % všech případů je způsobeno meningokokem B. Přenašečem této nemoci může být až 20 % zdravých lidí. Bakterie se šíří kapénkovou infekcí a počáteční příznaky nemoci jsou jen těžce rozeznatelné od virových onemocnění, jako je například chřipka. Průběh nemoci je velmi rychlý, a pokud nedojde k okamžité léčbě, v mezních případech může do 24 hodin nastat i smrt. Mezi trvalé následky patří amputace končetin, svalové křeče, mentální porucha, ztráta sluchu nebo selhání ledvin.

Účinnou ochranou proti meningokoku B může být právě očkování. VZP je první zdravotní pojišťovnou, která významně přispěje svým klientům a podpoří je tak v boji proti zákeřnému meningokoku B.
Více informací o akci naleznete na: www.vzp.cz/meningokok

Bexsero injekční suspenze v předplněné injekční stříkačce. Vakcína proti meningokokům skupiny B (rDNA, komponentní, adsorbovaná) je léčivý přípravek, jehož výdej je vázán na lékařský předpis. Očkování provádí na žádost praktický lékař pro děti a dorost. Informujte se u svého lékaře. Vakcína je určena k injekčnímu podání a není hrazena z prostředků veřejného zdravotního pojištění. Vakcinační akce schválená Ministerstvem zdravotnictví ČR.

PEČLIVĚ PROČTĚTE PŘÍBALOVOU INFORMACI VAKCÍNY.
CZ1409241956



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Moje řeč...
Obrázek uživatelky
profil
Došel jsem k poznání, že ty ceny nestojí za ty nervy...
Obrázek uživatelky
profil
Drobné můžete vyměnit za zlato. Od toho je směnárna.
Obrázek uživatelky
profil
já mám šperky,diamanty a zlato 0. Zato v drobných se topím.
Obrázek uživatelky
profil
mé,ale padaly drobne asi 4dny a bankovky mam 0
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles