Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Život může být tak snadný

6. 01. 2018 | Knižní tipy
Název: Život může být tak snadný
Autoři: Ingo Froböse, Peter Grossmann
Nakladatelství:  Omega
Datum vydání: 11 / 2017
Formát:  115 x 180 mm
Vazba: vázaná
Počet stran: 218 stran
Cena: 207 Kč

Nejlepší manuál pro zdravý a šťastný život

Dřív bylo všechno jednodušší. Dnes je všeho nadbytek: diet, knih o výživě, relaxačních metod i zaručených návodů, jak být šťastný. Kdo se v tom všem má vyznat? Renomovaní specialisté pro vás shrnuli všechny osvědčené znalosti i nové poznatky. Zjistíte, proč není nutné rovnou uběhnout maraton a stát se veganem, abyste byli zdraví. Pochopíte, že není odpočinek jako odpočinek.

Kdo si přečetl tuto knihu, nepotřebuje už žádné rádce!


Život může být tak snadnýUkázka z knihy Život může být tak snadný

Relaxace je věc cviku

Obvykle jsme v zajetí každodenních činností. Ráno vstaneme, připravíme se na nadcházející den a jdeme do zaměstnání. Odpoledne v rychlosti vyřídíme důležité práce v domácnosti a spěcháme na večerní schůzku. Na konci dne padneme na lože úplně vyčerpaní. Peter a já chceme tomu poklusu uniknout a trochu se uvolnit.
„Zhluboka se nadechněte do břicha a nechte vzduch pomalu proudit ven. Soustřeďte se na dýchání. Přestaňte přemýšlet a zaměřte pozornost na levou paži. Cítíte, jak je vaše levice pořád těžší a těžší? Šíří se ve vás příjemné teplo,“ slyšíme vedoucí relaxačního semináře. Ležíme na zádech ve vyhřáté místnosti. Okna jsou zatemněná, v pokoji svítí jen tlumené světlo. V pozadí hraje tichá hudba. Znovu se ozve hlas lektorky. „Přejděte myšlenkami k pravé straně. Upřete pozornost na pravou paži.“ Příjemný klid najednou přeruší tiché chrápání.
Podíváme se na sebe.
„Jsi uvolněný?“ zeptá se mě Peter šeptem.
Zavrtím hlavou. „A ty?“
Ani reakce mého společníka nesvědčí o nějakém uspokojivém uvolnění. Nevadí, snažíme se znovu soustředit. V místnosti s dalšími deseti lidmi, z nichž se už nejméně dva odebrali do říše snů, to ale není úplně snadné.
Hledáme dokonalý způsob relaxace a jako první jsme se rozhodli pro uvolňovací kurz. Na začátku vstoupila do místnosti, ve které jsme čekali s několika dalšími natěšenými lidmi toužícími po odpočinku, instruktorka s šanonem plným podkladů. Ptali jsme se sami sebe, zda je to bible hlubokého uvolnění. Po krátkém teoretickém úvodu jsme si udělali pohodlí na rozložených gymnastických matracích. Každý si vzal ještě deku, aby mu nebylo chladno, a začala první uvolňovací cvičení. Někteří účastníci kurzu upadli už po několika minutách do lehkého spánku. Já a Peter jsme bohužel nedokázali tak rychle vypnout. Na konci hodiny se s námi lektorka rozloučila se slovy, že bude stále snazší nechat myšlenky volně plynout. Uvolnění je koneckonců věcí cviku. Jsme zvědaví na příští týden.


Tuto knihu Život může být tak snadný koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Moba.


ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !