Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Život na vysoké noze

7. 02. 2017 | Moderní bydlení
-Komerční sdělení-

Vybavte si byt podle vašich rozměrů a zvolte atypická řešení

Průměrná výška lidí neustále roste. V posledních desetiletí přímo dramaticky. A Češi jsou v tomto směru třetí nejlepší na světě. Vysocí lidé však mají vysoké nároky a standardní rozměry zařízení většiny domácností jim ani zdaleka neodpovídá. Řešením mohou být dnes již běžně dostupné atypické doplňky nebo netradiční provedení v jednotlivých částech domácnosti, které svou maximální praktičností v mnohém usnadní život.

obývací pokojKuchyňská linka s umístěním pracovní desky ve vyšší poloze včetně závěsných skříněk, designové dveře do stropu nebo prodloužená délka postele. Nabídka jednotlivých řešení je velmi pestrá a schopná uspokojit individuální požadavky klienta. „Vysocí lidé mají většinou problém se standardní výškou dodávanou výrobci nábytku a ostatního vybavení interiéru, bez možnosti jejího nastavení nebo úpravy. Problém nastává především ve vysoce frekventovaných zónách, jako je kuchyně, v průchodech mezi místnostmi a například i při nevhodně zvolené výšce umyvadla nebo toalety. Ve své práci proto ráda využívám atypické doplňky a řešení na míru určené pro konkrétní potřeby zákazníka,“ doplňuje bytová architektka  Hana Michálková.

Nekonečné dveře


Malé průchody mezi jednotlivými místnostmi mohou velmi znepříjemnit život. Řešení můžeme nalézt v atypických dveřích. „Tento druh dveří byl dříve takovou podpultovou záležitostí. S rostoucím počtem požadavků na jejich výrobu jsme se však rozhodli, že je zařadíme do standardní nabídky. Dáváme tak najevo, že umíme vyrobit prakticky cokoliv a že jsme schopni reagovat nejen na požadavky jednotlivců, ale i na světové trendy, mezi které dveře vysoké až do stropu už nějakou dobu patří,“ vysvětluje Aleš Ullmann, designér a technický specialista společnosti SAPELI. Jihlavský výrobce dveří a zárubní v tomto směru nabízí dveře až do výšky 272 cm.

Kuchyně na míruTechnistone


Také prostor kuchyně, především kuchyňskou linku je potřeba upravit přesně na výšku postavy. Možnosti nabízí například praktičtější umístění spotřebičů, dnes je již téměř standardem, že se pečící trouba umístí do výšky očí, nikoliv tradičně pod varnou desku. Přesné umístění lze pak přizpůsobit velikosti kuchyňských skříněk, které lze samozřejmě vyrobit i na míru. Nicméně nejpalčivější místo kuchyně je v tomto ohledu pracovní deska. Její umístění by mělo být správně nastaveno dle výšky postavy. Se svou výškou mezi 160 a 170 cm byste měli mýt desku umístěnou 86 cm od podlahy, při výšce 170 – 180 cm zhruba 91 cm a do 190 cm výšky 94 cm od podlahy. Pro vyšší lidi nad tuto škálu se již pohybujeme téměř metr nad zemí či více.

„Zvýšit kuchyňskou linku o 4 a více centimetrů v podstatě bez omezení umožňuje u materiálu tvrzeného technického kamene tzv. podlepení pod úhlem 45°, kdy se spojí desky k sobě a spojené hrany se zaleští tak, že deska vypadá jako jeden masivní kus kamene. Z tvrzeného kamene Technistone je možné vyrobit také efektní barové pulty, které lze umístit nad desku a zvětšit tak pracovní prostor i výšku kuchyňské linky,“ vysvětluje Andrea Freislebenová, ze společnosti Technistone, české jedničky ve výrobě tvrzeného kamene, který se používá převážně na výrobu prémiových kuchyňských desek.

Klidný spánek pro všechny


V dobách našich babiček měly postele standardní rozměr do 170 cm. Jistě většina z nás zažila až komické situace, kdy se na chalupě nevyspala, protože pohodlně natáhnout se na takto krátké posteli s pelestí na obou stranách prostě není možné. Dnes díky vývoji nábytkového designu vymizela pelest u nohou, takže minimálně s chodidly ve vzduchu to zvládneme. Naštěstí i v tomto směru se nabídka přizpůsobuje a to nejen délkou postele, ale také její výškou.

„Snažíme se vyjít vstříc všem požadavkům našim zákazníkům. A k tomu patří také rozměry a s tím spojené pohodlí. Proto standardně nabízíme všechny postele v několika šířkách až do 200 cm a prodloužených délkách 210 a 220 cm,“ říká Martin Kovář, generální ředitel společnosti JITONA a.s., jednoho z předních českých výrobců ložnic a obývacích stěn.
 

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Život na vysoké noze:

Život na vysoké noze
Život na vysoké noze
Život na vysoké noze
Život na vysoké noze
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
jsem malá měřím 155,ale manžel je vysoký,tak máme kuchyňskou desku od podlahy ve výšce 89 cm
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles