Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Život občas visí pouze Na vlásku

20. 01. 2011 | Novinky

Společnost Walt Disney Pictures představuje snímek Na vlásku, jeden z nejkomičtějších příběhů, jaký kdy byl natočen, při kterém vám budou vstávat vlasy na hlavě.


Když se nejhledanější – a nejfešnější – bandita království, Flynn Rider (kterého v původním znění namluvil Zachary Levi) ukryje v tajemné věži, skončí jako rukojmí Lociky (Mandy Moore), krásné a nezkrotné dospívající dívky, která je zavřena ve věži a je také majitelkou dvacet metrů dlouhých magických zlatých vlasů.


filmFlynnova zvědavá věznitelka, která touží po tom dostat se ven z věže, v níž je zavřená už celé roky, se s krásným zlodějem domluví a vydají se spolu na akcí nabitou dobrodružnou pouť, na které nechybí kůň – superpolicajt (jménem Maximus), přehnaně opatrný chameleon (zvaný Pascal) a drsná banda hospodských rváčů.


Mezi talentované herce, kteří postavám v původním znění propůjčili své hlasy, patří například dvojnásobná držitelka ceny Tony Donna Murphy v roli Matky Gothel. Ron Perlman namluvil bratra Stabbingtona, jednoho z Flynnových vychytralých spolupachatelů, a Jeffrey Tambor a Brad Garrett namluvili dva z poskoků, které Flynn s Locikou na své pouti potkají.


Na vlásku je nabité zábavnými postavami, ale najdete v něm i úžasné akční scény a spoustu emocí,“ prohlašuje John Lasseter, hlavní tvůrčí vedoucí Walt Disney a Pixar Animation Studios. „Chtěli jsme stvořit unikátní svět a příběh, které připomínají bohatý a dramatický styl, který je spojen s klasikami společnosti Disney, ale současně je svěží a zábavný, a výsledkem je něco, co diváci v oblasti počítačově animovaných filmů ještě neviděli. Tvůrci filmu vytvořili svět, který vychází z Disneyho dědictví, ale přenáší nás do země, která je naprosto nová.“


Jde o úžasný příběh dvou lidí, kteří tak docela ještě nevědí, kým jsou, a v průběhu filmu odhalují, co jim je souzeno,“ dodává producent Roy Conli. „Chtěli jsme prolomit některé stereotypy, které jsou v takovýchto filmech zaběhlé. Flynn je člověk, co všechno zná a všechno ví a nic ho nezaskočí. Locika je naivní, ale chytrá dívka, která vyrůstala v ústraní, takže nezná a neví nic a zaskočí ji naprosto cokoliv. Flynn jí pomáhá uvědomit si, kým vlastně je, a ona jemu pomáhá napravit některé z chyb, které v životě udělal. Společně se navzájem doplňují.


filmDíky neuvěřitelnému obsazení působivých lidských i zvířecích postav, fantastickým reáliím – od hradů a věží až po lesy a hostince – a ohromujícím vizuálním efektům, které zahrnují velkolepou scénu s až 46 tisíci zářícími lampiony, je Na vlásku moderní komedií pro diváky všech věkových skupin, která současně reprezentuje technický a umělecký milník Walt Disney Animation Studios i umění počítačové animace samotného.


Diváci si mohou myslet, že vědí, co od filmu s Locikou očekávat,“ míní Greno. „Ale my jsme to vzali úplně odjinud a udělali film, který je relevantní, nový a odlišný. Oba máme s Byronem rádi klasické filmy od Disneyho a chtěli jsme se vrátit k té úžasné retro podobě filmů z padesátých let a zkombinovat ji se současnými vypravěčskými postupy, tempem, akcí a humorem. To takovémuto příběhu dodává zcela novou dimenzi.“


Příběh o Locice talentované pracovníky společnosti Disney fascinuje už dlouho. Už ve čtyřicátých letech na něm pracoval sám Walt Disney. Režiséři Byron Howard a Nathan Greno pomáhali tomu, aby se snímek Na vlásku na stříbrná plátna skutečně dostal.


Nathan předtím, než jsme se stali režiséry filmu, pracoval na jeho příběhu, a Locika ho opravdu zaujala,“ vzpomíná Howard. „Během našich úvodních rozhovorů o podobě filmu jsme řešili celou řadu věcí. Kdo je Locika a jak rychle ji můžeme dostat ven z věže? Věděli jsme, že musí být nosným bodem celého příběhu, a pokud bude neustále zavřená v jedné místnosti, nikam se nedostaneme. To mělo zásadní vliv na její roli v příběhu.“


Úkol zhostit se vyprávění příběhu Na vlásku po vizuální stránce a být skutečnou inspirací pro postavy a expresivní, detailní animované herecké výkony, byl svěřen pozoruhodnému a talentovanému Glenovi Keanemu, pětatřicetiletému veteránovi studia Disney, který je považován za jednoho ze skutečných moderních mistrů tohoto média.


Máme tu tolik neuvěřitelně nadaných animátorů,“ míní Greno, „a máme tu Glena, který využívá veškeré své znalosti a tradice, které získal, aby je předával této nastupující generaci animátorů. Máme také něco, co žádné jiné animační studio nemá: odkaz minulosti.“


O TVŮRCÍCH


filmNATHAN GRENO (režie) se narodil v městě Kenosha ve Wisconsinu na jihozápadním břehu jezera Michigan. Jako dítě si našel zálibu v kreslení, která se záhy rozvinula ve vášeň ve vizuální vyprávění příběhů. Pod vlivem comicsů a kreslených sloupečků v novinách začal plnit skicáky kresbami. Začal tvořit vlastní postavy, vlastní světy a vlastní příběhy. Díky četným výletům do místního kina začal snít o budoucí kariéře ve společnosti Walt Disney Animation Studios. Viděl v kině všechny Disneyho klasické animované filmy. Animace se rychle stávala jeho oblíbenou formou vyprávění, takže už ve zralém věku osmi let věděl, že chce v budoucnosti pracovat u společnosti Disney.


BYRON HOWARD (režie) vyrostl ve čtvrti Landsdowne v Pennu nedaleko Philadelphie a v deseti letech se s rodinou přestěhoval do oblasti Seattle. Jeho láska k umění začala už v útlém věku, kdy plnil počítač vlastními postavami a jejich příběhy. Láska k vyprávění příběhů a umění se na střední škole proměnila v zájem o tvorbu filmů a poté se vydal studovat literaturu a film na The Evergreen State College ve Washingtonu. Howard se nechal při dalším studiu inspirovat veterány Disneyho animace Frankem Thomasem a Davidem Blockem a v roce 1990 se vydal na Floridu, kde se stal průvodcem na prohlídce animačních studií a stál tak „na druhé straně“ okna pracovny animátorů ve studiích Disney-MGM. 


ROY CONLI (produkce) debutoval u společnosti Walt Disney Animation Studios produkcí filmu Zvoník u Matky Boží, čímž navázal na svou pozoruhodnou kariéru divadelního producenta a režiséra.Conli se narodil a vyrostl v Los Angeles a vystudoval divadlo v prestižním American Conservancy Theater (ACT) v San Franciscu. Náhodné setkání se skupinou tvůrčích talentů z Pasadena Playhouse mu u tohoto legendárního divadla vyneslo místo a posléze čtyři roky na pozici vedoucího provozu. V této roli zahájil rekonstrukci zanedbaného sídla společnosti a svůj talent uplatnil i jako produkční manažer, kdy divadlo úspěšně dovedl až k oficiálnímu znovuotevření v roce 1983. Poté se přestěhoval do Bostonu, kde pokračoval na Boston University ve studiu. Po jeho úspěšném zakončení pracoval jako pomocný producent Camden Shakespeare Festival v Maine. V roce 1993 přijal místo ve Walt Disney Animation Studios a poté, co shromáždil všechny tvůrčí prvky pro vznik filmu Zvoník od Matky Boží a celý projekt odstartoval, se přesunul do Francie, kde dohlížel po dobu dvou let na práci pařížského animačního týmu. Po dokončení filmu ve Francii zůstal a řídil produkci animovaných filmů Herkules a Tarzan. Následně se vrátil do studia v Burbanku, aby zde produkoval film Planeta pokladů.


Premiéra filmu Na vlásku je naplánovaná na 27. 1. 2011!


Zdroj: Falcon.cz 


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Život občas visí pouze Na vlásku:

Život občas visí pouze Na vlásku
Život občas visí pouze Na vlásku
Život občas visí pouze Na vlásku
Život občas visí pouze Na vlásku
Život občas visí pouze Na vlásku
Život občas visí pouze Na vlásku
Život občas visí pouze Na vlásku
Život občas visí pouze Na vlásku
Život občas visí pouze Na vlásku
Život občas visí pouze Na vlásku
Život občas visí pouze Na vlásku
Život občas visí pouze Na vlásku
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Moc nemusím zpívané pohádky, ale tohle je jednoznačně jedna z nejlepších. A Maxim, ten je prostě k sežrání Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
krásná pohádka-říkaly vnučkySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
a je to nie velmi príjemné
Obrázek uživatelky
profil
nielen občas
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Koleda