Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Život se smrtí 4. díl – 9.4. 2014

9. 04. 2014 | Televizní tipy
Čas na beznaděj, nebo jedna z nejzajímavějších částí našich životů? Osudy sedmi smrtelně nemocných lidí v dokumentárním seriálu Život se smrtí Šárky Horákové Maixnerové a Petry Všelichové přináší 4. díl ze dne 9.4. 2014.

Osudy sedmi lidí v novém sedmidílném dokumentárním seriálu Život se smrtí, kteří v průběhu dvanácti měsíců bojovali každý sám za sebe a každý po svém se smrtelnou nemocí. Nacházejí se v různých fázích nemoci a v různých fázích života, přičemž osudy některých z nich se v jednotlivých dílech prolínají.

Někteří využili paliativní péči, která je určena lidem v pokročilém nebo terminálním stadiu nemoci, jiní se spolehli na své blízké. V průběhu jednoho roku přicházeli a někteří bohužel i odcházeli. I v 4. dílu pořadu Život se smrtí ze dne 9.4. 2014 nám vyprávěli o svých životech, ale i o svém umírání...

Život se smrtí 4. díl – 9.4. 2014Miluška

Milušce na rakovinu zemřel první manžel. Druhý ji opustil po desáté chemoterapii. Zůstala sama se dvěma dětmi ve vesnici na úpatí Jeseníků. Diagnózu se dozvěděla po telefonu. Její léčba je náročná, onemocnění velmi vážné. Ona je však optimistická. Chodí ráda do přírody.

Chtěla by vystoupat na Sněžku. Věcně hovoří o smrti, na její příchod je připravená, má nadepsané obálky pro děti, kam co poslat a jak se dál zařídit. Její dcera Katka studuje kvůli maminčině nemoci zdravotní školu.

Věra

Osobitá, inteligentní žena, původní profesí rentgenoložka. Rakovina, se kterou se už jednou úspěšně utkala, se jí vrátila po šesti letech. Souhlasila s tím, aby televizní kamera byla nablízku jejímu bilancování se životem, setkávání s přáteli i loučení s maminkou. Potřebnou péči nalezla v domově Pod střechou, významnou pomoc jí poskytla zdravotní sestra mobilního paliativního týmu Anna. To podstatné stačila říct velmi srozumitelně a mnoha zajímavými způsoby.

4. díl pořadu Život se smrtí můžete sledovat 9.4. 2014 od 21 hodin na ČT1!  


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Život se smrtí 4. díl – 9.4. 2014:

Život se smrtí 4. díl – 9.4. 2014
Život se smrtí 4. díl – 9.4. 2014
Život se smrtí 4. díl – 9.4. 2014
Život se smrtí 4. díl – 9.4. 2014
Život se smrtí 4. díl – 9.4. 2014
Život se smrtí 4. díl – 9.4. 2014
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !