Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zkus dát šanci svému štěstí

18. 12. 2016 | Vaše příběhy

Loudala jsem se z práce domů, kde mě, tak jako každý den, nikdo nečekal. Bylo to už víc, než rok, co se můj přítel zabil. Zemřel na Floridě, při sportovním úrazu, a tam byl také pochován. O jeho úmrtí jsem se dozvěděla jen z dopisu jeho kamaráda. Tady v republice už nikoho neměl, jen mě. Mě, která ho milovala.

Odjel na Floridu pracovně na tři měsíce, a už se mi nevrátil. Byl to hodně smutný rok a já si nikoho dalšího nenašla. Ani jsem nehledala. Stále jsem myslela na Davida. Zdálo se, že náš vztah je dokonalý, a přeruší ho až smrt. Ta ho také přerušila, jen přišla příliš brzy, nečekaná a zaskočila mě absolutně nepřipravenou. A právě dnes přišla ta divná textová zpráva na můj telefon.

Byla strohá: „TĚŠÍM SE NA TEBE!“ Ta strohá zpráva měla za následek jediné. Rozplakala jsem se a do konce směny jsem se nemohla absolutně soustředit na práci.

Takovouto zprávu mi posílal právě David. Kdykoli měl přijít ke mně, nebo já k němu, přišla tato zpráva a vyvolala příjemné mravenčení po celém mém těle. Nyní vyprodukovala jen záplavu slz.

Nikdo se na mě netěšil, byla jsem sama. Nebyl tu nikdo, kdo by mi mohl zprávu zaslat. Číslo mi bylo ale povědomé. A tak jsem, pro jistotu, prošla celý svůj seznam kontaktů. Číslo tam nebylo, byl to omyl. Večer jsem ale u televize vzpomínala na Davida. Byl to uplakaný večer, na jehož závěru jsem nakonec poslala na číslo následující zprávu:

„PŘIŠLA MI OD VÁS ZPRÁVA. JEDNÁ SE O OMYL, TAK NAPIŠTE ZNOVU SPRÁVNÉ ADRESÁTCE/ADRESÁTOVI, AŤ JI/HO POTĚŠÍTE.“

Tím byla věc vyřešena. Snažila jsem se vzpomínky na Davida vytěsnit ze své mysli. Rozuměli jsme si. Byl to nejúžasnější chlap v mém životě, a smrt mi ho vzala. Vyrvala ho ze spárů života v plné síle.

Usnula jsem, ale nebyla to klidná noc. Zdálo se mi opět jen o Davidovi. Druhý den mi přišla odpověď ze stejného čísla: „A CO KDYŽ TO NENÍ OMYL? BUDEŠ VEČER DOMA? BYDLÍŠ STÁLE NA SVÉ STARÉ ADRESE?“

Dostala jsem strach. Davida jsem milovala, po něm nepřišel žádný nový vztah, a ty, které byly před Davidem, byly řádně ukončeny. Nenapadl mě nikdo, kdo by měl potřebu mě navštívit, vidět mě, a už vůbec ne se na mě těšit. Jestli to není nějaký úchylák, musí to být omyl!

Pozdě odpoledne jsem váhala, jestli mám jít z práce vůbec domů. Když půjdu, neotevřu nikomu. Budu dělat, že doma nikdo není. S takovým předsevzetím jsem nakonec odemykala dveře svého bytu. Zabalená do županu jsem zapomněla na divné zprávy, a začetla jsem se do romantické knihy. Na stole svítila svíčka, já odpočívala a zapomněla na skutečný život, na zprávy, na zesnulého Davida i na to, že druhý den brzy ráno musím do práce.

Už jsem se chystala do postele, když se mým bytem rozezněl domovní zvonek. Kdo to může být? Úchyl z textovek! Krve by se ve mně nedořezal. Zvědavost ale zvítězila a já se tiše přikradla ke dveřím a sledovala mužskou siluetu kukátkem. Zdála se mi povědomá. Otevřela jsem dveře a viděla ho. Slzy se mi vedraly do očí.

„Ty žiješ, hajzle! Ty jsi na živu! Jak jsi to mohl udělat?“ Za dveřmi stál David. Můj mrtvý David. Chtěla jsem zabouchnout dveře před jeho obličejem, on měl ale mezi dveřmi nohu. Rozmáchla jsem se a vší silou, jakou jsem v sobě dokázala vyprodukovat, jsem ho kopla do té nohy. Podlomila se mu a on se skácel k zemi jako hrad z písku. A jak sebou na tu zem plácl, divně to zacinkalo. Když jsem se pak podívala k zemi, zjistila jsem, že jeho druhá noha je podivně zvrácená a David sténá bolestí. Probudila se ve mně náhle ztracená láska, klekla jsem na zem, vzala jeho tvář do dlaní a líbala ho. Celou jeho tvář jsem pokrývala polibky. Přitom jsem mu vytáhla nohavici podivně zkřivené nohy, a pod ní viděla protézu.

„Miláčku, promiň. Miluji tě. Co se ti stalo? Jak jsi mohl předstírat, že jsi mrtvý? Já chtěla na Floridu, chtěla jsem se s tebou rozloučit. Šetřila jsem na cestu a stále jsem tě milovala. Miluji tě. Proč ses ale přes rok neozval? Proč někdo poslal zprávu, že nežiješ?“ David se neudržel na protéze, když jsem ho nakopla do zdravé končetiny. Mohla jsem mu ublížit.

K vysvětlování toho bylo mnoho. Celou noc mi pak David vyprávěl, že jeho úraz před rokem a nějakým tím dnem byl velmi vážný.

„Vlastně mě předčasně pohřbili. Nedávali mi téměř žádnou šanci. A já si řekl, že i kdybych přežil, nedovolím, aby ses musela starat o mrzáka. Nechtěl jsem ti přidělávat starosti. Usoudil jsem, že bude lepší, když si budeš myslet, že jsem zemřel.“ David mi vysvětloval okolnosti svého zmizení. Dopis, který mi oznámil, že zemřel, psal jeho kamarád na jeho naléhání. On ho složil a dal kamarádovi přepsat.

„Pochop, bylo to tak lepší.“

Nedokázala jsem Davidovi odpustit. Dlouho jsem přemýšlela, jestli mi podobný podraz, nebo jiný, neudělá znovu. Ale nakonec má láska k němu zvítězila. David je nadále aktivní, i když jednu nohu nemá takovou, jako my ostatní. Zbavil se ale invalidního vozíku a dodal si odvahu, aby se vrátil zase do své země, ke mně. První měsíce a roky po jeho návratu byly z mé strany opatrným testováním. Nakonec jsem ale pochopila, že je stále lepší, když se své lásce nebudu bránit. Mohla bych o ni totiž opět přijít. A to bych opravdu nerada.


Smisekzluk - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Článek se i líbil. Přeji hodně štěstí.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
tropí hlouposti. Článek je moc zajímavý a Davidovi se ani nedivím, že Vám nechtěl přidělávat starosti. Přeji vám oběma krásný společný život.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Krásný článek,pěkně napsaný.SmajlíkSmajlík
Přeji vám oběma ještě spoustu společných,šťastných let!Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles