Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Zlato a zlaté šperky nikdy neomrzí

17. 06. 2016 | Pro děti
-Komerční sdělení-

Šperky a chuť se zdobit patří k lidstvu odnepaměti. Lidé nosili šperky, aby ukázali své postavení, prestiž, bohatství, ale také samozřejmě, aby se líbili. Tradičním kovem, který se na šperky používá již od dob egyptských faraónů je zlato a i dnes je stálicí. Proč zlaté šperky nevychází z módy a jak je nosit, se dočtete v následujícím článku.

Postavení, prestiž, hodnoty


Zlaté šperky se objevují již v hluboké historii, a to až u egyptských faraónů a jiných panovníků. Zlato je tradičním uchovatelem hodnot a dokáže vyjádřit postavení, prestiž i bohatství nositele. Stejně jako bylo zlato symbolem těchto hodnot v minulosti, stejně tak tomu je i v dnešní době.

Nejen nošení, ale také darování zlatého šperku podává určitou zprávu. Říká to, že si člověka velmi vážíme, je pro nás drahý a chceme mu tak ukázat naši náklonnost a lásku. Proto se zlaté šperky často darují jako dárky k významnému jubileu nebo životní události.

Zlaté šperky neomrzíDecentní i výrazné


Vše záleží na zpracování, ale obecně se o zlatých špercích říká, že jsou decentní a hodí se jak na každodenní nošení, tak i na slavnostní příležitosti. Zlaté náušnice si můžete vzít jak k plesové róbě, tak i k letním šatům nebo džínům. Zlatým decentním šperkem nikdy nemůžete nic zkazit.

Bez alergické reakce a podráždění


Další výhodou zlatých šperků je absence alergických reakcí. Mnoho lidí má nepříjemné alergické reakce na bižuterii nebo stříbrné šperky. Nekvalitní šperky pak způsobují nepříjemné vyrážky, suchá místa a šperky tak nelze nosit po celý den v případě velkých reakcí, nejdou nosit vůbec.

Možnost výběru barvy


Někteří lidé se zlatým šperkům vyhýbají, protože se jim nelíbí jeho žlutá barva. V současné době se na trhu objevuje zlato ve více barevných odstínech. Velmi oblíbené je bílé zlato, které má krásný jemný lesk nebo zlato červené, které je netradiční a dodává šperkům na originalitě.

Díky možnému výběru barev a je zlato jako stvořené pro současný módní trendy vrstevní. Můžete si tak vybrat zlaté řetízky ve všech barvách a nosit je najednou nebo různě kombinovat. Vrstvení je možné i u prstýnků a náramků. Tento trend jistě potěší ty nerozhodné.

Nadčasovost a univerzálnostzlato a šperky nikdy neomrzí


Proč nosit zlaté náramky nebo zlaté prsteny? Jsou nadčasové. Ať už budou v módně proužky, vysoké podpatky, ležérní oblečení nebo minimalistický styl, ke všemu můžete zvolit zlatý šperk. Ani v případě převlékání si nemusíte dělat starosti s výměnou šperků, zlato se hodí ke všemu.

Ohlídejte si kvalitu


Zlaté šperky vám skvěle poslouží, ozdobí a podtrhnout vaši krásu. Je ale důležité si vybrat kvalitní zlaté šperky, jinak hrozí, že budou měnit svůj tvar nebo budu náchylně na poničení. Základním pravidlem je si ohlídat pravost, tedy puncovní značku a ryzostní číslo.

Puncovní značku musí mít každý zlatý šperk. Každý obchod, který prodává šperk z drahých kovů musí mít dohodu s Puncovním úřadem. Známkou kvalitního internetového obchodu je delší historie a také kamenné prodejny, které mohou loužit v případě reklamace nebo nespokojenosti.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
...mluvila jsem o zlatých naušnicich Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
dřív jsem nosila jako malá, pak jsem to ráda střídala, každý den jiné, a ted, po svatbě zase nosím ty co jsem nosila jako malá
Obrázek uživatelky
profil
v mladosti som milovala zlaté šperky,dnes mi na tom už veľmi nezáležíSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
já zlaté šperky miluji, prstýnky, naušnice, řetízky, přívěsky, jen ty náramky mi jaksi zavazí
Obrázek uživatelky
profil
Zlaté nosím jen naušničkySmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles