Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zlatý tucet - výjimečná kolekce dětských knih

7. 01. 2015 | Knižní tipy
Nakladatelství Albatros připravilo pro své čtenáře unikátní sbírku dvanácti nejoblíbenějších dětských knih, které vyjdou v kolekci Zlatý tucet. Do ankety, kterou vyhlásil Albatros, se zapojily stovky významných osobností z oblasti kultury, médií a veřejné sféry, které hlasovaly o knížky, jež jim v dětství přinesly největší radost; o knížky, které by zařadily do knihovničky svého srdce. Všech dvanáct vítězných knih vydá Albatros s barevnými hřbety, se zlatou stuhou a logem Zlatý tucet v upraveném vydání do konce roku.

Zlatý tucet vítězných knih reprezentuje českou i zahraniční klasiku; knihy, které děti provází od nejútlejšího věku až téměř k dospělosti. V kolekci Zlatý tucet vyjdou během čtyř měsíců opravdové skvosty dětské literatury. Prvním románem sběratelské kolekce je Robinson Crusoe, následovat budou tituly Dášeňka, Pohádky K. J. Erbena, Bílý tesák, Tajuplný ostrov, Děti z Bullerbynu, Kubula a Kuba Kubikula, Dobrodružství Toma Sawyera, Mikeš, Vinnetou, Luisa a Lotka, Pohádky Boženy Němcové.

Zlatý tucet - výjimečná kolekce dětských knihNakladatelství Albatros nabízí prostřednictvím kolekce Zlatý tucet rodičům výběr těch nejlepších a zároveň mnoha generacemi prověřených knih, které děti potěší a neměly by chybět v knihovničce žádného malého čtenáře.

Do hlasování v anketě Zlatý tucet se zapojily stovky významných osobností - nejvzácnější dětskou knihou herce a hudebníka Vojty Dyka jsou Mikulášovy patálie, literární kritik Pavel Mandys si v dětství zamiloval knihy Bylo nás pět a Fimfárum, herečka Nela Boudová se ráda vrací k Malému princi a režisér Zdeněk Zelenka nedá dopustit na dílo Julese Verna.

Součástí edice Zlatý tucet jsou tyto knihy:


Luisa a LotkaZlatý tucet
Erich Kästner, Eva Mastníková

Pohádky Boženy Němcové
Božena Němcová, Václav Kabát

Vinnetou
Karl May, Zdeněk Burian

Mikeš
Josef Lada

Dobrodružství Toma Sawyera
Mark Twain, Tereza Šmucrová

Děti z Bullerbynu
Astrid Lindgrenová, Helena Zmatlíková

Kubula a Kuba Kubikula
Vladislav Vančura, Zdeněk Miler Zlatý tucet

Tajuplný ostrov
Ondřej Neff, Jules Verne, Zdeněk Burian

Bílý tesák
Jack London

České pohádky K. J. Erbena
Karel Jaromír Erben, Václav Karel

Dášeňka čili život štěněte
Karel Čapek

Robinson Crusoe
František Novotný, Daniel Defoe, Zdeněk Burian


Knihy, které jsou součástí Zlatého tuctu, koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Albatros Media.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !