Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zlomené srdce

14. 01. 2018 | Knižní tipy
Název: Zlomené srdce
Autor: Tim Weaver
Nakladatelství: Mystery Press
Datum vydání: 10 / 2017
Formát: 145 x 205 mm
Vazba: vázaná s přebalem
Počet stran: 480 stran
Cena: 379 Kč

Tři knihy, tři bestsellery. Tak by se dalo ve zkratce charakterizovat působení britského autora Tima Weavera na českém knižním trhu. Po románech Není cesty zpět, Bez slitování a Němé oběti nyní nakladatelství Mystery Press vydává další případ Davida Rakera, Zlomené srdce.

Kam zmizela? Co věděla? A co jí zlomilo srdce…?


Zlomené srdceSpecialista na pátrání po pohřešovaných osobách se tentokrát vydává po stopách herečky Lyndy Korinové, která jednoho dne vyjela na odlehlou pobřežního vyhlídku, zaparkovala, zahodila klíčky a už ji nikdo nikdy neviděl. Raker musí při svém pátrání zodpovědět několik klíčových otázek, z nichž ta nejdůležitější zní: Žije ještě nezvěstná žena?

Jak už to tak v knihách Tima Weavera bývá – a jak už to tak mají čtenáři, ty české nevyjímaje, rádi – ne všechno je takové, jak se zdá, a pátrání po zmizelé herečce vyeskaluje do řady šokující zvratů, které Rakera pouze utvrdí v tom, že se zapletl do daleko nebezpečnějšího a temnějšího případu, než by si kdy pomyslel.

„Jakožto filmový fanda jsem si psaní Zlomeného srdce nesmírně užil,“ říká Tim Weaver
a na každé stránce knihy je to znát. Právě filmová branže spolu s odvrácenou stranou současné Británie plnou pokřivených rodinných vztahů, korupce a násilí jsou ideálními kulisami pro křížovou výpravu zarputilého osamělého muže hledajícího jediné: pravdu.

Zlomené srdce

Dojela na odlehlou pobřežní vyhlídku, zaparkovala, zahodila klíčky a už ji nikdy nikdo nespatřil. Nezanechala po sobě jedinou stopu.
Pro Davida Rakera, který se specializuje na hledání pohřešovaných osob, nejsou podezřelá zmizení ničím neobvyklým. Případ Lyndy Korinové se ale od samého počátku jeho dosavadním zkušenostem zcela vymyká. Namísto prostého pátrání po bývalé herečce ho totiž čeká spletitá cesta skrze roky lží, tajemství a podvodů.
Lynda při procházení manželovy pozůstalosti objevila děsivou pravdu, která ji přiměla opustit všechno, co milovala, a uprchnout. Kam utekla? Před kým? Co odhalila? A žije ještě? Hledání nezvěstné ženy Rakera zcela pohltí a přivede ho do daleko většího nebezpečí, než si kdy dokázal představit…

O autorovi knihy Zlomené srdce


Tim Weaver je bývalý novinář a redaktor řady časopisů. Přestože byla jeho novinářská kariéra úspěšná, rozhodl se psát raději thrillery.
Počínaje Honem na mrtvého tak vzniklo zatím osm románů, které uvedly na scénu soukromého detektiva Davida Rakera, specialistu na hledání pohřešovaných osob. Weaverův čtvrtý román, Není cesty zpět, byl prezentován v prestižním britském knižním pořadu „Richard and Judy Book Club“.
Bez slitování se v týdnu, kdy bylo vydáno, vyšplhalo na druhou příčku nejprodávanějších knih a Údolí mrtvých a Ztracený se obě dostaly na první místo v žebříčcích prodejnosti elektronických titulů. Weaver byl rovněž nominován v rámci britského literárního ocenění „National Book Awards.“
Tim Weaver je ženatý, má malou dceru a celá rodina žije nedaleko Bathu v jihozápadní Anglii. Více o autorovi a jeho tvorbě naleznete na www.timweaverbooks.com.

Ukázka z knihy Zlomené srdce


Srdcová královna byla dvoupodlažní hospoda na Seymour Place, jižně od stanice metra Marylebone. Interiér zdobily stejné glazované terakotové dlaždice, jaké pokrývaly stanice metra po celém městě, a tudíž tam bylo o fous chladněji než venku – ale opravdu jen o fous. Už několik týdnů panovalo téměř nesnesitelné vedro, v němž se tepny a žíly města – všechny budovy, chodníky i okenní tabule odrážející sluneční paprsky – bez oddechu škvařily, až se nakonec, na samém sklonku srpna, zdálo, že před horkem není úniku. Klimatizační jednotka v lokále jela na plný výkon a podél barového pultu stálo několik přídavných větráků, ale nic z toho nepomáhalo.
Číšník mě uvedl k prostřenému stolu pro dva v zadní části místnosti, s výhledem na udržovanou zahradu. Objednal jsem si pivo, vytáhl z tašky laptop a připojil se k místní wi-fi. Sotva jsem otevřel prohlížeč, rozvibroval se mi mobil. Předpokládal jsem, že mi volá ta, s níž jsem se tu měl setkat – Melanie Crawová. Když měla zpoždění – což se stávalo jen zřídka – a volala po smluveném čase, bylo to většinou proto, aby se omluvila, protože jí do toho něco přišlo a schůzku nestihne. Ale nebyla to Crawová. Ani žádný z mých uložených kontaktů. Ba co víc, dokonce se vůbec nejednalo o britské číslo.
Byl to telefonát ze Států.
Na webu jsem uváděl své kontaktní údaje a před třemi lety mě případ zavedl do Nevady. Tehdy jsem v okolí Las Vegas navázal několik kontaktů, byť jsem s nimi mluvil jen jednou za uherský rok. Jenže tohle číslo nemělo předvolbu 702, tudíž nebylo z Vegas, a když jsem v rychlosti volačku – 952 – zadal do vyhledávače, zjistil jsem, že patří jedné oblasti v Minnesotě, jihovýchodně od Minneapolis. Znám někoho v Minneapolis?
Zvědavě jsem stiskl Přijmout.
„David Raker.“


Tuto knihu Zlomené srdce koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Mystery Press.


ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !