Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Změna letního času na zimní v roce 2017

27. 10. 2017 | Zajímavosti

Již tuto neděli 29. října 2017 nás opět čeká změna času z letního na zimní. Střídání světla a tmy řídí lidský biorytmus organismu.

Měnící se počasí a menší přísuny slunečního světla v zimním období často přispívají ke zvýšené citlivosti, podzimní či zimní únavě a někdy až k depresím. Se zimní depresí se tělo umí vypořádat o něco lépe než s jarní, protože ještě má dost serotoninu, který se nahromadil od léta. Je doporučováno pít čaj z třezalky lékařské, která působí antidepresivně. Čaj je doporučován pít 2x denně – ráno a večer.

Denní rytmy jsou člověku vrozené. Cirkadiální rytmus (tedy 24hodinový  cyklus střídání světla a tmy) řídí náš lidský biorytmus pomocí tzv. vnitřních hodin v mozku. Každý den však mají tyto naše hodiny tendenci se o 12 minut zpožďovat, proto by měla být změna letního času na zimní čas bezbolestná.

změna času z letního na zimní v roce 2012Změna letního času na zimní 2017

Změna času z letního na zimní je náročná pro náš organismus. Souvisí s poklesem slunečního svitu v podzimním a zimním období, dále se změnou charakteru počasí a se zvýšenou citlivostí nervové soustavy vůči zátěži. V tomto období při změně letního času na zimní se ordinace lékařů plní pacienty, kteří si stěžují na pokles výkonnosti, nespavost, ochablost, únavu a špatnou náladu. Ve většině případů se jedná o tzv. podzimní depresi. Je doporučováno konzumovat vitamíny na posílení imunity. .

Příroda nás v zimě navádí k tomu, abychom déle spali, ale my naopak svítíme, sledujeme televizi, pracujeme stejně intenzivně jako v létě, naše města šíří světelný smog, který naše biorytmy narušuje.

 

Změna letního času v roce 2017 je stanovena
na víkendovou noc v neděli 29. října 2017.  Naše hodinky si ve tři hodiny v noci posuneme zpět na dvě hodiny.


ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
taky mi to dělá problémy.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
to zase bude :-( Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles