Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Změna životosprávy krok za krokem

17. 03. 2017 | Diety
Od novoročních předsevzetí již uběhlo několik týdnů, a tak se možná potýkáte s touhou vrátit se k pohodlnějšímu a o něco méně zdravému stylu života. Třeba na to ale jdete celou dobu špatně, a proto vám vaše proměna činí potíže. Ani Řím totiž nebyl vybudován za jeden den, vezměte to krůček po krůčku.

Používejte selský rozum

Nejprve je třeba si uvědomit, že stejně jako jste k přebytečným kilům pravděpodobně nepřišli přes noc, ani se jich přes noc nezbavíte. Nemůžete tedy chtít vidět zásadní změnu během krátkého časového intervalu. Pokud budete chtít všechno a hned, akorát si přivodíte zdravotní problémy. Dalším častým problémem je také ztráta motivace ve chvíli, kdy se tělo nechová tak, jak bychom očekávali. Proto jsou novoroční předsevzetí ne úplně efektivním způsobem, jak na sobě něco změnit. Změnu musíte opravdu chtít a zároveň musíte i vědět, proč ji vlastně chcete. Se cvičením a potravinami přiměřeně experimentujte a nikdy se nespokojte pouze s jedním názorem. Každé tělo totiž reaguje jinak.

Změna životosprávy krok za krokemJak se stravovat

Úprava jídelníčku je nedílnou součástí změny životosprávy. Nikdo však neočekává, že už si nikdy v životě nedáte guláš se šesti knedlíky. Svůj jídelníček tak měňte postupně a neberte každou kostičku čokolády jako selhání. Klíčem k tomu, abyste u zdravé stravy vydrželi, je to, aby vám tato strava zároveň chutnala. Používejte tedy kvalitní potraviny a pamatujte si, že důležitá je pestrost jídelníčku. Snažte se omezit konzumaci polotovarů a dalších hotových jídel, které koupíte v každém supermarketu. Naopak investujte svůj čas do vaření. Zařaďte do jídelníčku dostatek čerstvé zeleniny, masa (hlavně ryb, drůbeže a kvalitního hovězího) a kvalitních olejů. Pokud si nevíte rady, jak vlastně zdravý jídelníček sestavit, vyhledejte výživového poradce, který vám s prvními krůčky pomůže.

Nepřepínejte se

Nejste-li sportovní typ, pokuste se najít takový druh pohybu, který vás bude bavit. I pravidelné několikakilometrové procházky se počítají. Zkuste třeba místo autem jezdit do práce MHD nebo choďte pěšky. V okolí svého bydliště najděte skupinové lekce, kam se můžete přihlásit společně s přáteli, a hlavně buďte důslední. Vždy, když se vám nebude chtít se hýbat, představte si ten pocit uspokojení, který nastává po cvičení. Někdy se vám totiž nemusí chtít, ale po dobře odcvičené hodince nikdy nebudete litovat. Rozdíl nastává v tom, pokud se rozhodnete aktivně budovat svalovou hmotu, zde je již třeba pravidelný režim a hlavně vědět, jak vlastně v posilovně cvičit. Jinak se lehce může stát, že budete několik měsíců cvičit jen tak zbůhdarma, a místo abyste hubli tuk a nabírali svalovou hmotu, váha se ustálí a s tělem se po určité době nebude dít nic. Pokud vám však jde o to, abyste si jednoduše vybudovali pozitivní vztah ke sportu, opět se nebojte experimentovat a dělejte to, co vás baví.

Nebojte se požádat o pomoc odborníka

Požádat o pomoc odborníka se vyplatí zejména v případě, pokud trpíte nadváhou či obezitou či pokud jste již došli do fáze, kdy se cítíte demotivovaní a fakt, že nehubnete, vás akorát stresuje. Pravdou totiž je, že v takových případech pouze děláte něco špatně. A jako člověk, který není ve výživě a cvičení vzdělaný, samozřejmě nemůžete vědět, kde se stala chyba.

Zdroj: ZPMVČR


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Zákaz stresu! Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Bylinkové čaje, lehká strava, dostatek spánku a dlouhé procházky to je ta správná volba.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle