Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Změňte mozek, změňte život - Fascinující pohled do lidské mysli

22. 08. 2011 | Knižní tipy

Název knihy: Změňte mozek, změňte život
Autor: Daniel G. Amen
Nakladatelství: Euromedia Group k.s., Ikar
Datum vydání: 14. 7. 2011
Počet stran: 400 str.
Cena: 244 Kč


Další titul od světově uznávaného odborníka na problematiku mozku. Daniel Amen je klinický neurolog, psychiatr a odborník na zobrazování aktivit mozku metodou SPECT, kterou ve zkratce ve svých knihách představuje.


knihaV této publikace shrnuje základní údaje, které načerpal ze svých pozorování, a čtivou formou na jednotlivých příkladech ukazuje, že mozek je mnohem tvárnější, než se dříve myslelo.


Jak si „přeprogramovat“ život Mozek je hardware duše. Lidé se nemohou stát tím, kým by chtěli, pokud jejich mozek nepracuje správně. Na jeho fungování závisí, jsou-li šťastní, jestli se cítí úspěšní či nakolik se zapojují do společnosti.


Díky specifické metodě trojrozměrného zobrazování získal autor velké množství informací nejen o tom, jak mozek funguje, ale také o možnostech, jak jeho výkon zefektivnit, a dokonce zabránit budoucím onemocněním.


Ukázka z knihy:


Metoda č. 1 pro léčení prefrontální kůry:
Naučte se úplně soustředit a vydržet (Jednostránkový zázrak) 


Osvojení schopnosti naprostého soustředění pomáhá usměrňovat myšlenky a chování a funguje jako „pomocná prefrontální kůra“. Posiluje vědomou část myšlení.


Abychom ve světě uspěli, měli bychom si jasně stanovit své cíle. Přesněji řečeno, chceme-li dosáhnout uspokojení ve vztazích, v práci i se sebou, musíme vědět, kdo jsme a co chceme. Pokud je nám jasné, o co usilujeme, spíše se podle toho dokážeme chovat. Jdeme-li za určitým cílem, lépe se nám podaří udržet směr.


Když se svým pacientům poprvé zmíním o stanovování cílů, většinou se na mě nepřítomně podívají nebo zamumlají něco neurčitého ve smyslu kariéry a peněz. Vytknout si cíl však neznamená hledět do budoucnosti a očekávat naplnění nějakých vzdálených snů. Jedná se o konkrétní věci v přítomné chvíli. Dělat si plány, na které se můžeme denně soustředit, je v životě velmi důležité.


Nabádám pacienty, ať už jim je šest nebo sedmdesát pět let, aby si trénovali stanovování cílů pomocí cvičení, které jsem pro ně připravil a kterému říkám Jednostránkový zázrak. Při zkoumání úspěšných dětí i dospělých jsem došel k závěru, že mají společnou jednu věc, a to smysl pro osobní zodpovědnost a jasné cíle. Jednostránkový zázrak povede téměř každou vaši myšlenku, slovo a jednání. Byl jsem svědkem toho, jak se po tomhle cvičení lidé rychle dokázali soustředit a změnili se.


Vlastního jednostránkového zázraku se doberete takto: Vezměte si kus papíru a zcela jasně si napište, čeho chcete dosáhnout. Držte se při tom hlavních témat: vztahů, práce, peněz a sebe. Pod „vztahy“ si připište podtitul partner / milenec, děti, širší rodina a přátelé. Pod „práci“ sepište současné a budoucí pracovní cíle a doplňte něco o tom, jak si přejete vycházet se zaměstnavatelem. Pod heslo „peníze“ zapište své současné i budoucí finanční záměry. Pod titulem „já sám“ pište o své tělesné schránce, mysli, duchovnu a zájmech.


Vedle každého podtitulu srozumitelně vyjádřete, co je pro vás v této oblasti důležité; pište o tom, co chcete, nikoli o tom, co nechcete. Buďte pozitivní a pište v první osobě. Několik dní u sebe noste kopii, abyste na tom mohli pracovat i přes den. Až dokončíte počáteční koncept (možná to budete muset často aktualizovat), umístěte si tento list papíru někam, kde na něho každý den uvidíte, například do aktovky, na ledničku, vedle postele nebo na zrcadlo v koupelně. Takhle budete mít každý den na očích, co je pro vás důležité. Pak pro vás bude snadnější se kontrolovat a přizpůsobovat své chování tomu, o co usilujete. Nebudete životem bezcílně bloumat a vložíte více energie do úkolů, které jsou pro vás důležité.


Kvůli vyrovnanému přístupu k životu od sebe odděluji oblasti vztahů, práce, peněz a sebe sama. Jsou-li naše životy nevyrovnané a některé oblasti přetížené na úkor jiných oblastí, může se nám stát, že vyhoříme.


Nabízím vám jeden skutečný příklad Jednostránkového zázraku, který se mi podařil s pacientem, jenž utrpěl úraz v oblasti prefrontální kůry. Jarred byl ženatý a měl tři děti, byl právním zástupcem se soukromou praxí. Po úraze mu dělalo problémy ovládat svou impulzivnost a značnou část svého času trávil v práci, což byly právě důvody, proč ke mně přišel.


Až si přečtete tento příklad, sestavte si sami svůj Jednostránkový zázrak. Pak si ho umístěte někam, kde jej budete mít denně na očích a můžete si ho přečíst. Začít každý den přečtením svého „zázraku“ je skvělý způsob, jak na své cíle nezapomínat. 


Tuto knihu Změňte mozek, změňte život, koupíte u všech dobrých knihkupců a na www.bux.cz.

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles