Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Znaménko, které vám zničí život!

4. 09. 2016 | Nemoci
Znaménka jsou nenápadné hnědé tečky rozeseté všude po těle. Jelikož jsou naší součástí celý život, většina z nás jim nevěnuje nijak zvlášť svoji pozornost. Jenže to se může rychle obrátit ve scénář, který nám katastrofálně ovlivní celý život!

V poslední době se klinické případy v souvislosti se znaménky zdvojnásobily. Může to být špatnou informovaností, nebo jen bagatelizováním problému. Kdo ví. Jisté ale je, že: Největší počet úmrtí je zaznamenán u pacientů, kteří odbornou pomoc vyhledali až poté, kdy jim pigmentace začala mokvat či krvácet. V tu dobu již nádor zakládá vzdálené metastázy a existuje už jen velmi malá pravděpodobnost na záchranu.

Říká se, že kdyby znaménko změnilo tvar, barvu nebo začalo svědit, máme okamžitě vyhledat odbornou pomoc. Bohužel je pravda, že v těchto případech, kdy již dochází ke změnám vzhledu je znaménko ve stádiu spojeném právě s metastázami (tzn. stádium již zanedbaného znaménka).

mateřská znaménkaParadoxem je, že od malička se potýkáme s tvrzením, že zatržení pihy, je to vůbec nejhorší, co se může stát, protože jediný důsledek, který z toho může vzniknout je rakovina kůže. Odborník ale naštěstí tvrdí pravý opak. Jestli si pihu nebo znaménko zatrhnete, není se čeho obávat, afekce se sama zhojí do několika dnů. Stržení znaménka nutně neznamená, že dojde k jeho zvratu v kožní nádor. Daleko horší důsledky mohou vzniknout při zanedbaných kontrolách.

Ano. Zní to sice banálně, ale pravidelné kontroly jsou jedinou a nejúčinnější formou prevence proti případným komplikacím v souvislosti s pigmentací obecně. Odborníci doporučují časový interval nejméně jednou ročně. Vzhledem k tomu, jaké vám to může ušetřit starosti, není nic jednoduššího.

A jak probíhá taková kontrola?

Není se čeho obávat, když vyhledáte specializované pracoviště. Základní kontrola je klinická a může stačit. Vždy, když se vyskytne jakákoliv nejasnost, lékař znaménko prověří speciální dermatoskopickou lupou. Pokud vznikne podezření, že by zde mohlo být něco v nepořádku, odebere se vzorek, který putuje na histologii. V opačném případě se pouze domluví interval prohlídek. Proto dbejte na pravidelnost kontrol a zajistíte si tak život bez komplikací. Nikdo nechce trávit svůj volný čas na klinice, ale přeci jen je lepší jednou ročně ji navštívit na půl hodiny, než být týdny hospitalizován.

V protikladu leží estetická stránka věci. Znaménko nemusí „zlobit“, aby jeho nositel cítil nutnost se jej zbavit. Možná právě vy máte nevzhlednou pihu v obličeji nebo vystouplou v nějaké nevyhovující oblasti, kde vám prostě a jednoduše překáží. Odborníci vám pomohou samozřejmě i s těmito případy. Na kosmetická odstranění se používá radiofrekvenční přístroj, který má krom esteticky přijatelného výsledku výhodu v tom, že jej lze odeslat k histologickému vyšetření.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Nepodceňujte prohlídku znamínek!!!!!Chodím na kontrolu každý rok.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles