Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Znáte nejčastější důvod návštěv praktického lékaře?

31. 01. 2017 | Nemoci
Ano, jsou to akutní infekce horních cest dýchacích! Dospělí pacienti onemocní průměrně třikrát do roka a děti bohužel až dvanáctkrát ročně. Tato onemocnění jsou téměř vždy virového původu. Antibiotická léčba v těchto případech nemá smysl. Na viry antibiotika nezabírají.

Bohužel i přesto narůstá spotřeba antibiotik a s touto skutečností jde ruku v ruce i nárůst rezistence (odolnosti) bakterií vůči antibiotikům. Více než 50 % pacientů před návštěvou lékaře očekává, že dostane antibiotika a zbaví se tak rychleji nemoci!

Na toto téma byla dokonce provedena studie, která bohužel u virových infekcí prokázala, že i mnoho lékařů má pro předepisování antibiotik „pochopení“. Časová vytíženost a očekávání pacientů jsou často upřednostněny před vysvětlováním a odkázáním pacienta k nákupu v lékárně. I my jako pacienti bychom měli mít na paměti, že i když nás virové záněty horních cest dýchacích dokáží pěkně potrápit, nejsou antibiotika vždy na místě. Naopak, jejich nesprávné užívání vede ke zbytečnému zatěžování organismu a jak již bylo zmíněno, vede také k nárůstu rezistence, což může mít v praxi neblahý důsledek – až budeme opravdu antibiotika potřebovat, nemusí nám „zabrat“.

praktický lékařMnoho pacientů si přesto nasadí antibiotika a vyrazí do zaměstnání nebo za jinými povinnostmi v domnění, že udělali pro své zdraví maximum a antibiotika vše vyřeší za ně. Nejen že se jim neuleví, ale ještě dál roznáší virovou infekci a vlastně ohrožují své kolegy v zaměstnání, ostatní spolucestující v tramvaji, metru…a tak dále.. Mimo jiné, i to je příčina, proč tak často během roku onemocníme akutním zánětem horních cest dýchacích.

Nechme si tedy od lékaře doporučit nebo předepsat takové léky, které nám mohou od nepříjemných příznaků virových infekcí horních cest dýchacích ulevit. A dopřejme si alespoň 2 dny v klidu s knihou nebo pěknými filmy. Nic se nedá uspěchat.

Existuje celá řada jak syntetických, tak přírodních léků ze skupiny fytofarmak (Fytofarmaka jsou léky, které se vyrábějí z rostlin, většinou pouze z některých jejich částí a neobsahují žádné uměle vytvořené látky.), které jsou přesně pro tyto případy indikovány. A jestliže se řekne fytofarmakum, nemusíte si představovat jen nějaký „babiččin bylinkový odvar“. Jedná se v mnoha případech o vysoce kvalitní rostlinné extrakty s prokázaným klinickým účinkem, které jsou registrovány jako léky, nikoliv jako doplňky stravy, jejichž účinek není podložen klinickými studiemi. Často jsou tyto přípravky volně prodejné v lékárně a je tedy na pacientovi, aby si pohlídal, zda kupuje LÉK nebo DOPLNĚK STRAVY.

Zdroj: Kaloba


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Pri chobách dýchacích ciest používame viac rokov inhaláciu soli, je to velmi účinné. Dve lyžice suchej morskej soli dáte do mixéra alebo mlynčeka na kávu, zapnete keď začne stúpať biely dym vypnúť, otvoriť a urobiť 3-6 nádychov, opakovať 3-6x denne 14 dní. Nebude vás trápiť ani dlhodobý kašel po chorobe. Používa sa pri akýchkoľvek chorobách dýchacích ciest aj preventívne /stačí 2-3x denne/. Kopáči soli nikdy netrpeli plúcnymi chorobami, nemusíte chodiť do solnej bane.
Soľ sa môže nechať v mixéri a použiť viackrát ale nesmie byť
navlhnutá.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles