Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 17.04. 2024
Dnes má svátek Rudolf
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Znáte zámek Krásný Dvůr?

22. 05. 2014 | Česká republika

Milé čtenářky, milí čtenáři!

Jak jste již z mých článků pochopili, moc ráda s manželem cestuji a poznávám krásy naší republiky. Je pravda, že já jsem si v minulém životě (to je ten, co byl před manželem, tudíž zhruba 4 roky zpět a dál) moc cestování neužila, neboť jsem neměla auto a když jsem chtěla do přírody, nejčastěji jsem se sbalila a vyjela si jen MHD a pak pěšky do Jizerek. Taky krásné, ne že ne, ale teď již máme procestovány z velké části Krušnohorsko, Plzeňsko, část Krkonoš a Šumavy. Také jsme navštívili Žatec, Rakovník, Kadaň. V létě se chystáme na sever okolo Děčína, mého rodného města.

A právě vloni, kdy jsme se v Kadani měli sejít s kamarádkou, jsme si dali s ní a její rodinou sraz V Krásném Dvoře, o kterém jsme dosud neměli ani potuchy. Zámek by sice potřeboval trochu nový plášť, ale nádvoří bylo pěkné a ještě hezčí vypadal zámecký park. Jenže vloni ten den od rána pršelo a my jsme zjistili, že bychom z prohlídky parku mnoho neměli. A tak jsme si alespoň v zámecké kavárně u velmi příjemných lidiček dali dobrou kávu a zákusek.

zámek Krásný DvůrLetos jsme se tam ale s manželem vrátili a na zámeckou zahradu jsme si udělali čas celý den. Rozloha anglického parku v Krásném Dvoře činí téměř 100 hektarů. Podle různých zastavení na trase jsme zjistili, že jsme ji ani celou neprošli. Přesto bylo co obdivovat, a to například Gotický templ, který mi na první pohled připomněl Schwarzenbergovu hrobku v Třeboni. Je to nejvyšší místo zámeckého parku, bohužel je ale stavba zavřena, protože se rozpadá. Dalším zastavením byl například Goethův nebo Čínský pavilon a Panův templ. Najdete zde i ptačí voliéru s papoušky, Obelisk, Gloriet a mnoho dalších zastavení jako je Hájovna, Hraběcí studánka, Boží muka, Vodopád a další.

Ta, která jsme nestihli při naší nedávné návštěvě, máme v plánu zase někdy příště ještě prozkoumat.

Protože je jaro, v parku kvetlo mnoho květin, stromy byly obalené pupeny nebo květy, žluté louky plné pampelišek a nemálo mě překvapily v lese například petrklíče.

Za zmínku stojí i zámecká kavárna. Nejen, že tam vaří dobrou kávu a nabízí výborné (asi domácí zákusky), ale je opravdu vybavena zámeckým nábytkem i obrazy. Obsluha je tam neskutečně milá a pozorná.

Abych nezapomněla, k zámku patří docela veliké parkoviště s obsluhou a za den zaplatíte jen 50 Kč za auto.

A to za to stojí…tak jako v hezkém počasí celý zámecký park.

Krásné cestování přeje všem Lenig

Lenig - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Znáte zámek Krásný Dvůr?:

Znáte zámek Krásný Dvůr?
Znáte zámek Krásný Dvůr?
Znáte zámek Krásný Dvůr?
Znáte zámek Krásný Dvůr?
Znáte zámek Krásný Dvůr?
Znáte zámek Krásný Dvůr?
Znáte zámek Krásný Dvůr?
Znáte zámek Krásný Dvůr?
Znáte zámek Krásný Dvůr?
Znáte zámek Krásný Dvůr?
Znáte zámek Krásný Dvůr?
Znáte zámek Krásný Dvůr?
Znáte zámek Krásný Dvůr?
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Hezký článek i fotky. Jestli mohu doporučit krásný zámek, ze kterého jsme se právě vrátili, je to zámek CHYŠE.
SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
jste milé a hodné , díky Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík...
Obrázek uživatelky
profil
Leničko, velice pěkně a zajímavě píšeš, je to moc pěkný článek a ten titulní obrázek mi zprvu opravdu připomínal Schwarzenberskou hrobku, kterou jsem v Třeboni osobně navštívila.Smajlík SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
znám jen z televize...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles