Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Zoo Opole

8. 01. 2017 | Evropa

Zoo Opole je pěkná zoologická zahrada v Polsku. Je vzdálená asi 100 km od Ostravy a cesta (bydlíme kousek od Ostravy) nám zabrala zhruba dvě hodiny. Po příjezdu do města Opole je třeba si pořádně všímat ukazatelů vedoucích k zoo. Jede se tam totiž přes polní cestu, která vypadá, jako by snad ani nikam nevedla. Nakonec vás ale dovede až k parkovišti před zoologickou zahradou. Tedy ne úplně před ní.

Parkoviště je od zoo vzdáleno několik metrů. Cestou z parkoviště projdete menším parkem a dostanete se ke vstupu do zoo. Vstup nás vyšel na 2 x 18 zlotých za dospělého, což vychází asi na 220 Kč. Jednou 12 zlotých za šestiletého syna (kolem 70 Kč) a rok stará dcera měla vstupné zdarma. Dá se zaplatit i rodinné vstupné, které vychází na 50 zlotých.

Zahrada je na pozemku o menší rozloze, ale i přesto zde mají hodně zvířat. Hned za vstupem projdete kolem opic a pak si můžete vybrat, kterou z následujících uliček se můžete vydat. V zoo naleznete různé druhy savců, plazů, ptáků i různých ještěrek nebo třeba pavouků. Mezi savce patří např. gorila, na kterou se můžete podívat jak ve venkovním výběhu, tak v proskleném pavilónu, odkud je na ni velmi dobře vidět. Další jsou lemuři, v jejichž výběhu se můžete volně projít.

ZOO OpoleDále jsou zde lamy, losi, surikaty, kde se můžete projít pod jejich výběhem a podívat se na ně z prosklených okýnek, žirafy, vlci, hroši, velbloudi a také ti, na které jsme se těšili nejvíce - lachtani. Ty můžete pozorovat zespodu nádrže, kde je prosklené okno, kterým vidíte, jak kolem proplavou, nebo nahoře kolem nádrže, kde můžete pozorovat jejich krmení. Savců je zde mnohem více, což se přesvědčíte, když si do zoo uděláte výlet osobně. Plazů je zde menší množství, ale za to si je můžete prohlédnout zblízka v jejich teráriích. Mezi ptáky patří několik druhů sov, okrasné ptactvo, pávi - kteří se volně procházejí kolem restaurace a čekají, co dobrého jim zůstane, dále taky husy a labutě.

Kromě zvířat se v zoo nachází také dětské hřiště a dětská lanová dráha. Vstup na lanovou dráhu se platí zvlášť a vyjde na 14 zlotých pro dítě. Vstup je celodenní, ale syna to po chvíli stejně přestalo bavit a raději šel na neplacené dětské hřiště, kde se mu líbilo více. Na tomto hřišti jsou skluzavky a houpačky. Oboje je hned vedle sebe a je zde také občerstvení. Co se občerstvení týká, našli jsme ho zde jen na čtyřech místech. Zde u dětských atrakcí, kousek od pavilonu pavouků, potom u labutí, kde bylo další menší dětské hřiště a nakonec u východu.

Výběr jídla zde není moc velký. Dají se koupit hranolky, vafle na několik způsobů, točená zmrzlina a poháry. Klasický oběd si zde ale nedáte. Pokud by si například tatínci chtěli dát točené pivo, tak na něj v areálu zoo nenarazí, jediné místo, kde ho mají, je až venku před východem.

Cesta k zoo a následně i zpáteční cesta trvala docela dlouho, ale stála za to. V zoo se nám líbilo a určitě se sem ještě někdy vrátíme.


Peggy89 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Zoo Opole:

Zoo Opole
Zoo Opole
Zoo Opole
Zoo Opole
Zoo Opole
Zoo Opole
Zoo Opole
Zoo Opole
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
zajímavé Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
jistě hezký výlet..
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles