Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zorganizujte si práci a zvládejte time management na jedničku

26. 09. 2015 | Zajímavosti
Nestíháte to, co jste si naložili? Trápí vás nedostatek času a jste neustále ve stresu, že včas nedoděláte práci, která je potřeba? Stačí jen trochu organizace.

Dnešní uspěchaná doba, kdy mnozí z nás mají dvě práce a více a do toho se starají o rodinu, klidu moc nepřeje. Kolikrát je těžké najít si chvilku jen pro sebe a volný čas se stal něčím, co už ani nevíme, jak vypadá. Jak získat zpět rovnováhu a nenechat se prací pohltit?

Nenechte se rozptylovat


Pokud jste v práci, tak pracujte. Nevyhledávejte vtipná videa ani obrázky, nechoďte na sociální sítě a do práce dejte celých 100 %. Pokud máte například osmihodinovou pracovní dobu a často se vám to protáhne na  hodin deset až dvanáct, není to většinou proto, že by té práce bylo tolik, ale proto, že se těchto osm hodin nevěnujte jen a pouze práci. Naučte se schovávat si chvíle rozptýlení až  na doma a uvidíte, že najednou toho stihnete o mnohem více.

zorganizujte si časNaplánujte si pracovní harmonogram

Roztřidte si práci, která vás čeká, od nejjednodušší po nejtěžší. Nejprve udělejte každodenní banality, které nezaberou moc času, a až poté se vrhněte na to, u čeho víte, že se zaseknete na delší dobu. Sice tak budete mít na vědomí, že to nejhorší vás teprve čeká, ale zase se nestane, že vás kvůli nepříjemné části práce přejde chuť na jednodušší úkoly.

Udělejte si komfortní pracovní prostředí


Pokud máte pracovní stůl zahalený hordou papírů, není divu, že se vám u něj nechce sedět. Vše si roztřiďte, nepotřebné věci vyhoďte a dejte pracovnímu prostředí nějaký řád. Přehlednost a organizace je klíčem úspěchu. Starší podklady si přehledně archivujte do různých krabic a ty novější mějte po ruce.

Nechávejte osobní problémy doma


Naučte se rozlišovat práci a osobní život. Nikdy nenechte vaše problémy ovlivňovat váš výkon. Na slzy, deprese či naopak radost je totiž vždy spoustu času doma, kde tím nikoho nebude obtěžovat a kde vám za to nikdo nesníží prémie.

Práci si užívejte


Věděli jste, že drtivá většina lidí je se svou prací nespokojena? Abyste se do práce těšili a chtěli ji dělat, je třeba najít to, co vás  baví. Tvrzení, že zábava a práce je neskloubitelná, je lživé. V momentě, kdy se dokážete uživit svým koníčkem, budou pro vás i chvíle v práci šťastné a nebudete tak mít problém se na práci soustředit.


Zdroj: Paketo.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to je super nápad s tím zapisováním, moc děkuju Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Myslím, že tento problém znají úplně všichni. Smajlík Mně docela pomohlo poctivě zaznamenávat svůj čas, zapisovat si, kolik času vlastně věnuju jednotlivým činnostem. Samozřejmě to není z mé hlavy, vyčetla jsem to z nějakýho chytrýho článku. Ale můžu doporučit. Mně to hooodně pomohlo. Hlavně jsem si uvědomila, kolik času věnuju úplným kravinám. Teď už ani nemusíte chodit všude se stopkami, stačí mít šikovnou aplikaci. Mně třeba vyhovuje primaERP.com
Tak hodně štěstí, dámy! Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles