Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zoufalá Vignerová - Umím vařit, ale nemám pro koho!

15. 11. 2014 | Ze společnosti
Kdo by to řekl, že úspěšná modelka a vytrvalá lovkyně sportovců bude milovat vaření a navíc si bude pochutnávat na české kuchyni? Anetin kuchařský um bohužel nemá kdo ocenit, a to i přesto, že nyní chodí s hokejistou Michalem Gulaši (28).  Jak Aneta tráví svůj volný čas bez přítele, se dozvíte v exkluzivním rozhovoru.

Jak se Ti líbilo na food festivalu Jakože, cože?!
Moc se milíbilo skloubení netradičních chutí na workshopu molekulární kuchyně. S kamarádem Lukášem Pavláskem jsme se docela pobavili, a to hlavně při ochutnávání a experimentování v tétovelmi neobvyklé gastronomické oblasti.

Byla jsi už někdy v restauraci, kde se vaří tento typ kuchyně?
Nikdy jsem v takové restauraci, která by se věnovala čistě molekulární kuchyni, nebyla. Myslím si, že u nás ani neexistuje. Znám jen podniky, které nabízejí předkrmy nebo dezerty tohoto typu.

Zoufalá Vignerová - Umím vařit, ale nemám pro koho!Jaký máš vztah k jídlu?
Jídlo miluju a vůbec si nedokážu představit, že bych jedla třeba knedlo, vepřo, zelo v kostce. Tyto 3 chutě snad ani nejdou do jedné kostky reálně skloubit! Já vaření přímo zbožňuji a celkově mám od maličkaopravdu silný vztah k jídlu. Nejraději mám českou kuchyni a myslím si, že když se kdekoliv na světě uvaří naše tradiční pokrmy, tak lidem určitě chutnají.

Jaké jídlo máš nejraději?
Jak říkám, české! Jsem ze tří dětí a maminka se o nás po této stránce velmi dobře starala. Takže českou kuchyni mám zažitou. Miluju maminčin domácí hovězí vývar nebo její vynikající sekanou. Když to beru obecně, asi největší delikatesa je pro mne Foie Gras, na tom si opravdu pochutnám.

Vaříš, nebo raději zajdeš do restaurace?
Ano, kuchtím opravdu ráda a jsem schopná uvařit snad cokoliv! Řekla bych, že jsem kuchařský um zdědila po mámě, protože zvládnu správně dochutit jídlo bez zaváhání. Jediné co opravdu nesnáším, jsou jídla bez chuti. Na druhou stranu zase chápu, když maminky pro své děti vaří jídla dietně, a to bez soli a koření, ale chudák chlap!

Nedávno jsem pekla buchtu na bázi bábovky, ale přidala jsem do ní navíc dvě sladké čokoládové tyčinky, abych ji udělala tak trochu jinak a netradičně. Buchta pak nebyla suchá, ale správně vláčná a strašně dobrá.

Co říkáš na netradiční kombinace chutí?
Mám ráda sladkokyselé kombinace jako třeba maso se sladkým. Taková kachna na medu? Pochoutka. Naopak mě ale nepotěšíte pizzou s ananasem. To se fakt nedá! Jinak mi netradiční chutě nic moc neříkají, i když ráda zkouším nové věci.

Na festivalu Jakože, cože?! jsi ochutnávala hmyz, jaké to bylo?
Hmyz se mi nelíbil již od pohledu, ale nakonec jsem ochutnalacheesecake s červy, nebo dokonce i šneky na špízu. Musím přiznat, že ti červy mi lezli pěkně do zubů, a to se mi rozhodně nelíbilo. Příště než abych ochutnávala hmyz v cheesecaku, raději bych si ho dala s nějakou marinádou nebo opražený na česneku.

Existuje na světě nějaké jídlo, které bys nikdy ochutnat nechtěla?
Myslím si, že ne. Právě proto mě docela udivují lidi, kteří něco nejí, nebo to ani neochutnají, jen proto, že se jim to nelíbí. Už od malička jím vlastně všechno a jediné co nemusím, jsou olivy. Když jdu však do restaurace a čekám dlouho na jídlo, tak jsem tak nedočkavá, že sním i ty olivy! Na druhou stranu miluji olivový olej, se kterým v kuchyni nešetřím a nakládané ančovičky, které vždy s velkou radostí spořádám.

Zdroj, foto: Festival Jakože, cože?!


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Zoufalá Vignerová - Umím vařit, ale nemám pro koho!:

Zoufalá Vignerová - Umím vařit, ale nemám pro koho!
Zoufalá Vignerová - Umím vařit, ale nemám pro koho!
Zoufalá Vignerová - Umím vařit, ale nemám pro koho!
Zoufalá Vignerová - Umím vařit, ale nemám pro koho!
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !