Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Zpátky do školy: v Globusu najdete komplet školní vybavení na jednom místě

7. 08. 2017 | Finance
-Komerční sdělení-

I pro letošní školní rok hypermarkety Globus nabízí kompletní sortiment školního vybavení. Nemusíte tak obíhat spousty obchodů, ale vše nakoupíte pohodlně pod jednou střechou. Pořídit můžete aktovku, přezůvky, vybírat můžete ze širokého sortimentu školních sešitů, psacích pomůcek a dalších školních nezbytností. Jak vybrat tu správnou školní brašnu, radí fyzioterapeutka, která pomáhá Globusu s výběrem školních pomůcek.

Zdraví a pohodlí dětí je nejpřednější, to by mělo být klíčovým kritériem při výběru školní tašky. Nemoci pohybového aparátu v posledních letech totiž netrápí pouze dospělé. Čím dál tím víc dětí školou povinných trpí problémy se zády. „Odpovědnost je na rodičích. Vývoj dítěte a jeho správný růst ovlivňuje řada denních maličkostí. Nošení školní brašny je jedna z nich, a to velmi podstatná. Zvyk, který si dítě vytvoří během prvních školních dní, může mít pozitivní či negativní dopad na jeho další vývoj,“ říká fyzioterapeutka Kateřina Fadljevičová. Škola se hlásí o slovo, pokud vám tedy není lhostejné zdraví své ratolesti, pak pečlivě vybírejte, co mu „naložíte“ na záda. Pro nákup školních pomůcek můžete zvolit jakýkoli hypermarket Globus a můžete být v klidu. Jednak najdete komplet školní vybavení pod jednou střechou a dále díky nabídce různých certifikovaných školních pomůcek máte jistotu, že kupujete kvalitní zboží.

v Globusu najdete komplet školní vybavení na jednom místě1. Aktovka vs. batoh

Pokud řešíte nákup, budete stát před rozhodnutím, zda aktovku, nebo batoh. U kvalitních brašen v dnešní době prakticky nenajdete rozdíl. „Nejdůležitější je velikost školní brašny. Výška by měla být od ramen po hřeben pánevní kosti. Dítě musí volně hýbat krkem a brašna nesmí nezasahovat na hýždě,“ uvádí fyzioterapeutka.

2. Ergonomie

Školáci jsou stále v růstu, nemají vyvinutou kostru ani svalovou tkáň jako dospěláci. Každodenní nošení školní tašky tak ovlivní jejich vývoj. „Zaměřte se tedy na ergonomické tvarování zadní části. To by mělo být pevné a tvarované podle zad dítěte,“ radí fyzioterapeutka. Právě díky němu máte záruku, že taška sedí na zádech dítěte, jak by měla. Na trhu se můžete setkat s batohy s 3D zádovým systémem, např. školní batoh Stil nabízený hypermarkety Globus, který zajišťuje správné usazení batohu na zádech.

3. Polstrovánív Globusu najdete komplet školní vybavení na jednom místě

Důležité je také polstrování ramenních popruhů. „Čím širší polstrované popruhy bude brašna mít, tím více se rozloží váha na ramena a záda,“ radí fyzioterapeutka. Lépe tak předejdete zátěži konkrétních částí těla. „Dva jsou více než jeden, naučte dítě tašku nosit na obou ramenou. Popruhy nesmí řezat dítě do krku ani do ramen. Sedět by měly přímo uprostřed mezi ramenem a krkem,“ dodává.

4. Váha

Optimální váha prázdné školní brašny by neměla překročit jeden kilogram. Vnitřní konstrukce, ergonomické polstrování, materiál, ze kterého je brašna vyrobena, to vše se sčítá do celkové hmotnosti tašky. Pokud přidáte ještě učebnice, pomůcky a svačinu, pak zjistíte, že dítě má na svých zádech naloženou třeba čtvrtinu své váhy, což je dost. Při výběru se tedy zaměřte na ty s odlehčenou konstrukcí, což opět splňuje Globusem prodávaný školní batoh Stil Junior. Díky použitým materiálům váží pouze 0.6 kilogramu.
„Pokud je batoh plný, je pro dítě těžké udržet správně rovnováhu. Dobrý batoh by měl mít přední popruhy. Jejich zapnutím přes hrudník zajistí přenesení váhy batohu i na přední část těla a tím se váha rozloží. Podle průzkumů se tak záda dítěte odlehčí až od 20 %,“ doporučuje fyzioterapeutka.

5. Bezpečnostní prvky

Ze zákona musí být školní brašny vybaveny povinnými reflexními prvky. Na každé tašce by tak měly být odrazky, reflexní potisky či obrázky. Ať jde o jakýkoli obrazec, všechny musí mít minimální velikost 2 x 5 cm.  

6. Domácí cvičení v Globusu najdete komplet školní vybavení na jednom místě

Dítě je během dne nucené školní brašnu několikrát zvednout a nasadit na záda. Naučte je tedy tašku správně zvedat. Jak na to?
„Důležité je zvedání batohu na levou i na pravou stranu, aby se nepřetěžovala jen jedna strana. Při zvedání batohu naučte dítě nekulatit záda. Pokrčit nohy, narovnat záda a batoh přes poutko zvednout a za popruh nasadit na záda. To jsou základní pravidla pro šetření páteře,“ doporučuje fyzioterapeutka. Po zátěži je nutná regenerace. „Dělejte s dětmi pravidelně krátká cvičení na protažení páteře, uvolnění svalů šíje, krku a ramen,“ radí odbornice. Školák by si měl během prvních školních dní vytvořit zvyk, po příchodu ze školy se protáhnout.

Tip na závěr:

Při nákupu školního vybavení navštivte kterýkoli z 15 hypermarketů Globus v České republice. Na nový školní rok jsou dobře připravení velkou nabídkou školního sortimentu. Každý ze školáků si tak bude moct vybrat od nejrůznějších druhů certifikovaných školních brašen až po svačinové boxy. Na zaver se můžete zastavit v Cafe globus pro rucne vyrabene dezerty z tech nejcerstvejsich a kvalitních surovin ci lahodonu kavu L´Antico.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Zpátky do školy: v Globusu najdete komplet školní vybavení na jednom místě:

Zpátky do školy: v Globusu najdete komplet školní vybavení na jednom místě
Zpátky do školy: v Globusu najdete komplet školní vybavení na jednom místě
Zpátky do školy: v Globusu najdete komplet školní vybavení na jednom místě
Zpátky do školy: v Globusu najdete komplet školní vybavení na jednom místě
Zpátky do školy: v Globusu najdete komplet školní vybavení na jednom místě
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !