Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Ztracený Keks

4. 02. 2011 | Vaše příběhy

Jana, má dobrá kamarádka,  má pejska Kekse. Každý se diví jeho zvláštnímu jménu, někdo si dokonce myslí, že se přeslechl a volá na Keksíka „Rexi“. Získal jméno podle toho, že když ho přinesli jako malé štěňátko domů a on zůstal poprvé sám, vloupal se do spížky a vyjedl všechny sušenky, které našel. A tak dostal jméno Keks.

     Přestože má už rok, je s ním stále spousta legrace, ale i problémů. Minulou neděli se stále pletl pod nohama. Jana vařila nedělní oběd a vůbec neměla na Kekse čas. Ještě seběhla do sklepa pro brambory. Bydlí v rodinném domku, tak jen tak v papučích nabrala pár brambor a spěchala zpět do kuchyně. Pekla kuře, vařila polévku a ještě měla v úmyslu upéct bábovku, protože měla přijít na návštěvu tchyně. Když auto přijíždělo k baráku, křikla Jana na syna: „Marku, skoč prosím vyvenčit Kekse. Babička už jde.“ Její pubertální syn se pomalu vyplížil z pokojíku, popadl vodítko a volal Kekse. Kde je? Bývá vždy u dveří hned, jak zaslechne cinkot karabinky na vodítku, a teď tu není. Babička už zazvonila u dveří, ale pes nikde, aby ji přivítal. Jana přivítala tchyni, Marek vlepil babičce pusu a všichni se dali do hledání pejska. Prošli celý dům mimo sklepa, ale Kekse nenašli. „Vzpomeň si, Jani, cos dělala a kdes viděla Kekse naposledy.“ Radila chytře tchyně. „Copak jsem blázen? Motal se pořád pod nohama, když jsem vařila, a pak tu najednou nebyl.“ Odpověděla Jana a bylo jí najednou po Keksovi smutno. „A nikam jsi nešla? Třeba do obchodu...“ Pokoušela se opět babička pomoci.

„Ne, vlastně jen do sklepa pro brambory.“ Odpověděla Jana a šla ke dveřím od sklepa. To už ale slyšela tenký hlásek pejska a po otevření dveří se do chodby vyřítila bílá chlupatá koule.

Keks se našel!

     Ale co by si kamarádka a její rodina bez Kekse počali? Občas trochu pozlobí, radosti ale dává mnohem víc.

 

 

Kapucínek K. – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
milý příběhSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
krásnej pes Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles