Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Zumba - latinskoamerický aerobní tanec

24. 10. 2010 | Fitness

Zumba vznikla úplnou náhodou v roce 1999 v daleké Columbii, kdy Alberto Perez alias Beto na lekci zapomněl tradiční aerobikovou hudbu, tak zaimprovizoval a použil latinskoamerickou, kterou zrovna poslouchal v autě a z této hodiny vznikl nový revoluční fitness program zumba a zázrak byl na světě.

 

Zumba spojuje tradiční aerobní cvičení se základními kroky salsy, merengue, cumbie, reggaetonu a jiných na veselou a zábavnou hudbu. Po hodině zumby sice propotíte všechno oblečení, ale na tváři budete mít úsměv od ucha k uchu. Zumba kombinuje zábavné s efektivním, oproti aerobiku je rozdíl v tom, že se zde nepočítá, ale musíte hudbu poslouchat, zumba je prostě tanec. Cílem zumby je předávat radost z pohybu, ukázat, že se dá hubnout s úsměvem a bez stresu, a že to zvládne každá žena, ale i muž, protože tancovat umí každý. Při tanci se střídají rychlé části s pomalými, a přitom dochází ke spalování tuků, tónování těla. Zumba se soustředí především na oblast nohy, paže, hyždě, trup, břicho a nejdůležitější sval těla - srdce. 

 

Zumba jsou jednoduché variace a postupně pokračuje pro pokročilé, v pokročilejších hodinách se zapojí prvky, např. břišních tanců či tanga, které se kombinují, ale vše může zůstat lehké a zábavné. Zumba je tanec, kroky, choreografie, velká taneční party. Je založena na principu přerušovaného kardio tréninku, kde se střídají svižné části s pomalými a v této kombinaci dochází ke spalování tuků a efektivnímu formování celého těla. Když přijdete poprvé na hodinu zumby, nemusíte se bát, že byste nestíhali, aby se vám dařilo, nemusíte umět ani tancovat. Na první hodině se začíná s velmi jednoduchými sestavami, které se postupně doplňují o nové prvky, a zvládnou je opravdu všichni. Nemusíte mít žádné taneční či fitness zkušenosti, zumba je pro každého bez rozdílu věku, váhy nebo kondice. 

 

Aqua zumba

Aqua zumba neboli vodní tanec a cvičení v jednom je šetrný a zábavný způsob cvičení, u kterého se nezapotíte, ale do těla si dáte mnohem víc než jakýmkoliv cvičením na suchu. Vodní cvičení je méně zátěžové, ale zdravější pro lidské tělo. Aqua zumba je vhodná pro ženy i muže, starší lidi, lidi zotavující se z kloubních onemocnění nebo mající chronické potíže, kloubní zranění, zlomeniny a chronické bolesti zad, lidi bez kondičky, lidi rehabilitující se po akutních srdečních příhodách, kardiaky, těhotné ženy a lidi s nadváhou. Aqua zumba je vhodná i pro neplavce, protože vždy dosáhnete na dno.

 

Při každé hodině zumby, jak vodní, tak na suchu - spálíte až 500 kalorií a přitom budete zářit úsměvem, ani si neuvědomíte, že cvičíte, nemusíte přemýšlet nad žádnými složitými kroky a budete se cítit dobře, je úžasná pro mysl, tělo i duši. 

 

Markéta

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
zumba je super, chodím dva krát týždenne. Odchádzam stále v dobrej nálade.
Obrázek uživatelky
profil
Jo tak tomuto trendu jsem taky propadla, je to super odreagování a ještě děláme něco pro své tělo :-D
Obrázek uživatelky
profil
je to trend
Obrázek uživatelky
profil
je nejlepší cvičení a tanec, jaký jsem kdy vyzkoušela!! Doporučuju Smajlík je to zdravé, zábavné a navíc se uvolňují endorfiny, které způsobují dobrou náladu ;)
Obrázek uživatelky
profil
zítra na ní jdeme poprvé s kamarádkou a už se mooc těšímeSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles