Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zvětšení prsu bez operace – Pomůže kyselina hyaluronová?

31. 05. 2014 | Krása
Diskutovanou metodou je i zvětšování prsou pomocí dermální výplně na bázi kyseliny hyaluronové, která je vpichována do prsou injekční stříkačkou s kanylou. Metoda umožňuje prsa různě tvarovat, což lze využít například k úpravě asymetrie (jedno ňadro menší než to druhé), zvětšení objemu prsu je však možné maximálně o necelou jednu velikost.

Zákrok probíhá v lokální anestezii a zájemkyně se může již po pár hodinách vrátit k běžným denním činnostem. Jedná se o šetrný zákrok, který však naráží na finanční náročnost a krátkou dobu požadovaného efektu. Kyselina hyaluronová je tělem postupně odbourávána a tak se velikost postupně dostává k původní – efekt vydrží zhruba rok. Proto se od této metody augmentace pomalu ale jistě upouští.

METODA JE VHODNÁ PRO ŽENY, KTERÉ:
-    vyžadují pouze mírné zvětšení poprsí (přibližně o půl čísla),
-    nemohou či si nepřejí absolvovat standardně dlouhou rekonvalescenci (4-6 týdnů),
-    se chtějí vyhnout chirurgickému zákroku v celkové anestezii.

Zvětšení prsu bez operace – Pomůže kyselina hyaluronová?ABSOLUTNÍ KONTRAINDIKACE:
-    nesnášenlivost některé složky přípravku,
-    prokázané probíhající onkologické onemocnění prsou.

RELATIVNÍ KONTRAINDIKACE:
-    výrazné poruchy srážlivosti krve,
-    nereálná očekávání pacientky.

ORIENTAČNÍ CENA:
-    jedná se o nejdražší typ zákroku, jehož cena se pohybuje kolem 100 tisíc korun.


KOMBINACE TUKU A SILIKONU – ODPADÁ NUTNOST REOPERACE IMPLANTÁTŮ

Jedná se o metodu s výmluvným názvem LipoRetouche, která umožňuje odstranit drobné estetické nedostatky v okolí prsních implantátů pomocí tuku. V některých případech může po augmentaci působením různých vlivů (např. při výrazném váhovém úbytku) dojít ke zviditelnění hran implantátu či jeho vlnění, odstranění těchto nedostatků bylo dříve nutné řešit reoperací. Dnes však renomovaní lékaři dokáží drobné nerovnosti v okolí implantátu zahladit tukem. Z vhodného odběrového místa na těle je odsáto malé množství tuku, které je následně kanylou vpraveno do okolí implantátu. Zákrok si žádá pouze velmi krátkou rekonvalescenci, některé pacientky tak mohou bez problémů hned druhý den běžným způsobem fungovat. U klasické reoperace s výměnou implantátů je nutné počítat s až 14denním klidovým režimem. LipoRetouche je vhodným řešením i pro štíhlé ženy, protože množství tuku potřebné k aplikaci v okolí implantátů je velmi malé.

JAKÁ JE AKTUÁLNÍ PŘEDSTAVA KRÁSNÝCH PRSOU A CO ŽENY CHTĚJÍ?

Představa o tom co je krásné, je do určité míry otázkou individuálního vkusu. Jednoznačným trendem dneška ale je přirozenost a harmonie proporcí. Uplatnění tak nachází jak metoda přenosu tuku, tak klasická augmentace implantáty. Anatomické implantáty, které věrně kopírují přirozený tvar ženského prsu, tak zaznamenávají rostoucí zájem ze strany žen. Zaujímají přibližně 20% podíl mezi implantáty, majoritní podíl si stále drží klasické kulaté implantáty. V porovnání s minulými roky jsou ženy odvážnější a požadují větší velikosti implantátů – nejčastěji kolem 350ml, což odpovídá u většiny z nich zvětšení o 2 čísla. Na vzhledu poprsí se přitom podílí nejen velikost implantátu, ale i jeho typ, výška profilu a také jeho umístění.

Také lze pozorovat, že vzrůstá i společenská tolerance k řešení estetických nedostatků chirurgickou cestou. Mění se ale i struktura zájemkyň o operační výkon. Nově mezi nimi významně figurují ženy, které řeší vzhled prsou po mateřství a které žádají přirozený vzhled. Někdy se však lze setkat s extrémními požadavky zcela syntetického vzhledu neúměrně velkých kulatých prsou, u kterých je provedená procedura viditelná na první pohled. V takovém případě tyto klientky většina chirurgů od záměru zrazuje z důvodů estetických i zdravotních.

Autor, foto: plastický chirurg MUDr. Ivo Menšík
BODY klinika plastické chirurgie


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles