Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zvýšená návštěvnost sportovních center ze začátku roku

5. 03. 2020 | Péče o tělo
Počet návštěvníků fitness center se začátkem roku zvyšuje v průměru o necelou pětinu. Za výšenou návštěvností nejčastěji stojí snaha zhubnout a novoroční předsevzetí. Pokud hledáte způsoby, jak se lépe motivovat ke cvičení a udělat maximum proto, aby vás fyzická aktivita bavila a vydrželi jste dlouhodobě, pomohou vám zásady pro začínajícího sportovce.

1. Reálné cíle
Stanovte si reálný cíl a jděte za ním. Abyste začali chodit do posilovny, rozhodně k tomu nemusíte být ve formě, neb forma přijde s časem. Nečekejte, že se vaše představy stanou realitou přes noc, tak to opravdu nechodí, ale věřte, že nakonec se vám poctivá práce vyplatí.

2. Dvakrát měř
Na to, abyste mohli cvičit a cítit se dobře, nepotřebujete vydat více peněz, než je třeba. Největší chybou je zamířit do první posilovny, koupit si permanentku na půl roku, aby vás zaplacená suma motivovala, a až pak zjistit, že vybrané centrum nesplňuje vaše požadavky. Pokud vás sport a místo, kde jej provozujete, nebaví, nebude vás ani motivovat tam chodit a peníze „za vlezný“ nenávratně propadnou.

ženy cvičí3. Sportovní parťák
Ve dvou se to sice lépe táhne, ale pozor – při cvičení dbejte na výběr takového společníka, který má podobnou nebo trochu lepší výchozí fyzičku. Rada zkušenějšího kamaráda nebo zdravá rivalita může být právě jedním z motorů proč neskončit po prvních týdnech cvičení a pocitech únavy. Naopak cvičit s někým, kdo má výrazně vyšší kondičku, a snažit se s ním držet tempo, nemá cenu a mohlo by vás to nakonec i demotivovat. V horším případě byste se mohli i zranit.

4. Cvičte s trenérem
Pokud se rozhodnete cvičit sami, nebo váš parťák nemá dost zkušeností, nebojte se oslovit osobního trenéra. Většina center tuto možnost nabízí a prvních pár návštěv vám pomůže pochopit základní provedení a techniku cviků. Navíc vám sestaví plán, od kterého je snazší se dále odrazit. Bez něho hrozí, že se budete plácat neustále na začátku a v případě, že se naučíte cvik se špatnou technikou, tak si můžete váš zdravotní stav i zhoršit.

5. Kombinace posilování a kardia

Po posilování je dobré věnovat se ještě nějakou chvíli kardiu, zvlášť pokud se chcete zbavit nějakých těch kil navíc. Právě během aerobní (kardio) aktivity vaše tělo nejvíce spaluje. Pokud máte ještě sílu, tak hurá na kola, běžecký pás, schody či jiné zařízení. Dnešní fitness centra nabízejí nepřeberné množství aerobních aktivit. Ovšem nezapomeňte, že po každém cvičení by nakonec mělo následovat protažení.

6. Rozbijte stereotyp
Aby vás nedohnal stereotyp, není na škodu občas vyzkoušet i něco dalšího, jako kurz zumby, jógy nebo pilates. Nové druhy pohybu dodají tělu svěží impuls a cvičení se nestane rutinou. Bude to vítaná změna od klasického cvičení na strojích či náročných dřepů. Ve stejném duchu vás může pozitivně motivovat třeba i změna prostředí, ve kterém cvičíte.  


Zdroj, foto: MultiSport



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !