Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 tipů, jak proměnit koupelnu v harmonickou oázu

4. 08. 2021 | Moderní bydlení
Koupelna je jedním z nejnavštěvovanějších míst ve vašem domě či bytě a představuje místo nejen pro očistu těla, ale i ducha. Současným trendem jsou větší koupelny s částečně stavebně oddělenou toaletou. Větší prostor znamená více prostoru pro kreativitu. Díky vhodně zvolenému nábytku, koupelnovým žebříkům a dalším doplňkům si můžete zařídit moderní koupelnu ještě toto léto přesně podle svých představ.

Snažte se o minimalismus


V koupelně by měl být dostatek prostoru pro očistu a tolik potřebný relax. Koš s prádlem, čistící prostředky a hadříky a další drobnůstky se proto snažte držet v pořádku. Koš na prádlo by měl být s víkem a předměty sdružujte do různých organizérů či je uklízejte do koupelnových skříněk. Podle feng-šuej by na očích neměly být například ani léky, ty umístěte do k tomu určené lékárničky a vyjímejte je jen v případě potřeby.


Čistota půl zdraví


Pro dobrou pohodu v koupelně je klíčové udržovat čistotu a dbát na perfektní stav kohoutků i baterií, aby nekapaly a aby se na nich netvořil vodní kámen. Pokud na vás působí vana či sprchový kout opotřebenějším dojmem, zkuste ještě před investicí do jejich výměny sladit design jak sprchové hlavice, tak i ostatních baterií. Celkovému vzhledu koupelny to výrazně prospěje.

Vpusťe dovnitř světlo i zeleň


V koupelně je dobré mít dostatek světla. Pokud zde ze stavebních důvodů není okno jako zdroj přirozeného světla, vsaďte na kvalitní svítidla. Díky nim bude očista příjemnější a oceníte je i v případě, že se v koupelně líčíte. Naopak tlumenější, červené světlo doporučují odborníci v případě, že chcete při nočních cestách na toaletu zůstávat v polospánku a chránit tak spánkový cyklus, který v noci bílé světlo rozhodí. Zrcadlo by mělo být v příjemné výšce a v dostatečné vzdálenosti od umyvadla, pomyslného centra koupelny. K  umyvadlu by měl být dle feng-šuej snadný přístup, jelikož jde o nejfrekventovanější místo koupelny. Pokud máte možnost, sdílejte koupelnu s živou rostlinou, dobře se bude dařit zajímavému bambusu či řasokouli.

Zachumlejte se do vyhřátého ručníku i v létě


Není nic příjemnějšího než se hned po horké koupeli či sprše zabalit do vyhřátého froté ručníku. Nejen na dosušování ručníků, ale i jako zdroj tepla v koupelně jsou skvělé koupelnové žebříky. Díky čistě elektrickým koupelnovým radiátorům můžete mít v koupelně teplo nezávisle na hlavním zdroji vytápění. Jejich další výhodou jsou i jeho minimální rozměry, vejdou se do každé koupelny a jejich instalace není náročná. Díky praktickému a zároveň krásnému designu žebříku snadno dosušíte ručníky či drobné prádlo, a to díky sadě věšáků a háčků, které využijete například i na odkládání županů či dětských pyžamek.


Vyhrajte si s barvami


Klasickými koupelnovými barvami v tlumených pastelových barvách vytvoříte příjemné prostředí, stejně tak, jako když vsadíte na barvy v elementu vody či harmonizující zelenou. Pokud vás lákají výraznější barvy, odborníci je doporučují aplikovat spíše než na větší plochy na zajímavé designové prvky, kterými mohou být i vaše otopná tělesa. Ty se harmonicky doplní s většími plochami s bílou, krémovou či světlým dřevem.

Zdroj, foto: KORADO


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !