Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

9 tipů jak udržet sportovní oblečení v kondici

5. 03. 2021 | Moderní bydlení
Řešíme to velmi často. Docvičíme náročný trénink, sundáme oblečení a šup s ním do pračky. Ale co s ním dál? Vyprat v pračce nebo jen vše namočit? A co boty? Co s nimi? Přinášíme vám 10 rad jak udržet své funkční oblečení, plavky i tenisky svěží, ve skvělé kondici a připravené k akci, ať už trénujete na maraton, plavání nebo jen běhání.

1. Zkontrolujte pokyny výrobce oblečení přímo na vašem oděvu. Zapněte veškeré zipy. Pozor dejte také na suché zipy, ty musí být také pečlivě zapnuté, jinak mohou poškodit další oblečení v pračce.

2. Otočte oblečení naruby a vložte do speciální síťky, abyste zachovali jeho ružnost a zabránili roztržení. Navíc tak sportovní kousky chráníte i před případným žmolkováním.

3. Používejte prací prostředky určené speciálně pro praní sportovního oblečení. Pomohou vám spolehlivě odstranit pach i pot po cvičení a odstraní všechny nežádoucí skvrny.

sáček na praní4. Dávkujte podle doporučení na obalu pracího prostředku.

5. Zvolte šetrný prací program, například „ruční praní“, nebo „sportovní program“ a použijte studenou vodu. Přidejte odpovídající množství pracího prostředku podle instrukcí vaší pračky.

6. Ruční mytí je nejlepší a nejbezpečnější metoda praní plavek a oblečení s jemnou síťovinou, jako jsou například tenisky. Po vyprání je ale důležité oblečení dobře opláchnout pod tekoucí vlažnou vodou a neždímat, jen z oblečení jemně a důkladně vodu vymačkat.


7. Skvrny od potu a opalovacího krému před každým praním předem ošetřete, nezapomeňte se zaměřit na oblasti podpaží, na tenké pásky a spodní část sportovních podprsenek či výztuží. sušení prádla

8. Funkční oblečení, plavky a tenisky nechte přirozeně uschnout. Nepoužívejte sušičku. Vysoká teplota sušičky sníží pružnost tkaniny a její vlastnosti odvádějící vlhkost. Položte prádlo naplocho v jejich přirozeném tvaru na sušicí stojan nebo věšák. Při sušení se vyvarujte přímého slunečního záření a zdrojů tepla (například radiátor).

9. Sportovní a funkční oblečení nežehlete.




Zdroj, foto: The Laundress



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Rady jak prát jsou směšné.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles