Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jaká podlaha je nejlepší? Pro každou místnost jiná!

15. 04. 2021 | Moderní bydlení
Při vstupu do místnosti si jí možná nevšimnete jako první, přesto vytváří celý ráz interiéru. Má vliv na atmosféru domova, jeho barevné ladění i vzdušnost. Řeč je o podlaze, zásadním, ale mnohdy opomíjeném prvku domácnosti. Pokud zvažujete její výměnu, myslete hned na několik základních faktorů.

Výběr podlahové krytiny by měl odpovídat funkci a stylu dané místnosti, vašemu vkusu, ale také způsobu života. Možnosti podlahových krytin jsou dnes široké, a to jak ve funkčnosti a vlastnostech, tak designu. Stále oblíbenější jsou ekologické, plně recyklovatelné a certifikované podlahy, které jsou k dostání v mnoha provedeních – od klasického dřeva přes vinyl až po laminátové podlahy. V českých domácnostech stále zůstávají oblíbené laminátové a vinylové podlahy, ale i klasické lino neboli PVC.


Laminát vydrží prakticky vše – ideální řešení pro obývací pokoje


vinylová podlaha v kuchyniJednou z nejvíce zatěžovaných podlah z celé domácnosti je bezesporu ta v obývacím pokoji. Je proto důležité, aby měla dlouhou životnost bez opotřebení, snadno se udržovala, byla odolná proti nárazům i oděru. Všechny tyto požadavky spolehlivě splňují laminátové podlahy, jejichž výhodou je také široký výběr dekorů, včetně stále moderních dřevěných nebo kamenných, ale i jednoduchá a rychlá pokládka a cenová dostupnost.

Z těchto důvodů po laminátové podlaze české domácnosti sahají nejčastěji, a to nejen v obývacích pokojích, ale například také v chodbách či pracovnách.


Vysoce hygienický vinyl pomůže udržet čistotu v kuchyni i jídelně


Od podlahy v kuchyních očekává člověk především jednoduchou údržbu, vysoký hygienický standard, ale i odolnost vůči vlhkosti a případným pádům. Klasický vinyl je proto ideální volbou. Možnosti vinylu jsou neuvěřitelně široké, k dostání je totiž v obrovské škále vzorů, dekorů a struktur, ale i formátech a každý si tak jistě vybere tu pravou pro svou domácnost.

dřevěná podlaha v ložnici



Přírodní materiály do útulné ložnice


Ložnice je místem odpočinku, je zde kladen velký důraz na útulnost a příjemnou atmosféru, kterou pomohou dotvořit přírodní prvky včetně podlahy z masivního dřeva či parket. Dřevěná podlaha je příjemně teplá při dotyku bosou nohou, tlumí kroky a je ze 100 % ekologická. Přestože se jedná o podlahu citlivou na vlhkost a teplotu, disponuje při správné péči dlouhou životností a je možné ji až 2x zbrousit a obnovit tak její vzhled.


Inovativní tvrzený vinyl je v dětském pokoji nedocenitelný


Kde jinde dbát na nejvyšší možnou zdravotní nezávadnost materiálu než právě v dětském pokoji. Inovativní tvrzený vinyl je skvělou variantou, která neobsahuje PVC ani změkčovadla a je tak stoprocentně bezpečná i pro nejmenší obyvatele domácnosti. Mezi hlavní přednosti tvrzeného vinylu patří vedle ekologického faktoru a 100% recyklovatelnosti také její snadná údržba, odolnost a vodotěsnost, což je v dětském pokoji nutností, ale také hypoalergenní vlastnosti. Neokoukané dekory a autentická struktura jsou pak jen dalším bonusem, stejně jako antibakteriální povrch u vybraných modelů.

Specifika koupelny: odolnost proti vlhkosti i vodě


Keramické obklady a dlažba jsou v koupelně běžným a lety prověřeným standardem. V současné době ale trendy a moderní technologie dovolují využívat i další podlahové krytiny, které jsou vysoce odolné vůči vlhkosti a vodě. Obzvlášť u koupelnových krytin dbejte na to, aby byly kompatibilní s podlahovým vytápěním, které máte doma.

Nezapomínejte, že podlaha je dlouhodobá investice. Nebudete ji vyměňovat každých 5 let, a proto byste se nad jejím výběrem měli opravdu zamyslet a zvolit takovou, která vyhoví všem vašim potřebám.


Zdroj, foto: BAUHAUS


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !