Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Minimalistická ložnice pomůže k lepšímu spánku

5. 05. 2021 | Moderní bydlení
Minimalismus je nejen oblíbeným uměleckým směrem, ale také se čím dál více prosazuje v interiérech bytů a domů. Prostory zařízené v tomto stylu jsou velice praktické, účelné, působí vzdušným a čistým dojmem. Jedním z charakteristických rysů minimalismu je absence nadbytečných dekorací, jednoduché linie, kvalitní materiály a celková střídmost. Obzvláště v ložnici je takový přístup žádoucí, protože nám pomáhá odpočívat a neruší nás zbytečně křiklavé barvy a zdobný nábytek či doplňky.

Spánek je jednou z nejdůležitějších potřeb pro naši psychickou pohodu. Abychom si pořádně odpočinuli, musí i samotný prostor ložnice splňovat určitá pravidla. Nahromaděné věci, spoustu ozdobných dekorací, pestrobarevné doplňky – to jsou všechno aspekty, které mohou působit rušivě, a my se tak nemůžeme zcela uvolnit a oprostit od každodenních starostí. Proto je minimalistický přístup v ložnici naprosto ideální volbou. Nezapomeňte ale ani na výběr matrace. Ta je pro kvalitní spánek opravdu důležitá a na trhu je jich dnes celá řada.

minimalistická ložniceUž z názvu vyplývá, že bychom měli vše omezit na naprosté minimum a mít v ložnici jen to, co skutečně potřebujeme. To znamená postel, noční stolek, osvětlení a komodu nebo šatní skříň. Více není potřeba. Pro dosažení kýženého efektu bychom měli volit takový nábytek, jehož linie jsou hladké, jednoduché, a naopak se vyhnuli zdobným kouskům a přemíře dekorací. Nemusíte se však obávat – minimalismus nemusí bát strohý a působit sterilním dojmem. Vše je o volbě vhodných barev, materiálů a pár kvalitních dekoracích, které dodají ložnici na útulnosti.

Co se týče barev zvolte raději neutrální chladné tóny, jako je bílá, světle béžová, tyrkysová či světle modrá. Vyhněte se také složitým vzorům a materiály upřednostňujte přírodní, tedy kámen, cihlu, kov nebo dřevo.

Uvidíte, že minimalistický interiér působí na psychiku velmi uklidňujícím dojmem a vytvoří z místnosti příjemné harmonické místo, kam se budete rádi vracet.


Zdroj, foto: ASKO - NÁBYTEK


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !