Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak zpříjemnit spánek těm nejmenším z nás

28. 02. 2019 | Vývoj
-Komerční sdělení-

Spánek je důležitým zdrojem energie a nedílnou součástí našeho života. Není tedy divu, že novorozenci, kojenci a batolata tráví v postýlce podstatnou část dne, protože během spánku dochází k růstu a k vývoji orgánů. Z toho důvodu usilujme o to, aby se děti v postýlce cítily spokojeně a pohodlně!

Je třeba mít na paměti, že spánek našich ratolestí je nevyzpytatelný a každé dítě spí odlišně. Zatímco některé děti spí bezproblémově podstatnou část noci a budí se jen tehdy, když mají hlad, jiné děti se mohou budit několikrát za noc. Důvodů může být hned několik. Děti, stejně jako dospělí, vnímají prostředí, ve kterém spí, a okolní hluk. Zkuste tedy postýlku situovat do tichého a příjemného místa ve vaší ložnici.

matraceSoučasně vědci zdůrazňují, že zejména v prvních měsících je důležité, aby dítě bylo co nejblíže matce. Nejpříjemnějším prostředím pro novorozence a kojence je tělo matky, na které byli po dobu devíti měsíců zvyklé. Dítě v noci vnímá rytmus dechu a tepu matky, její vůni a případnou chůzi.

V neposlední řadě spánek kojenců a batolat ovlivňuje samotná postýlka, do které jsou ukládáni. Nezapomínejte na to, aby dětská postýlka byla stabilní, přiměřeně velká, a hlavně bezpečná pro vaše dítě. Vybavení postýlky by mělo být uzpůsobeno věku a potřebám dítěte. Příliš prázdná postýlka může v dítěti vyvolat pocit osamění a separační úzkosti, proto vybavte postýlku hračkami, na které se bude dítě dívat a v pozdějším věku se na ně bude snažit dosáhnout.

Jak jistě víte, dětské tělo se neustále mění, vyvíjí a roste zejména ve spánku. Nepodceňujte tedy matraci, na níž vaše dítě spí, a dbejte na to, aby byla pohodlná a pro dítě zdraví prospěšná.

matrace VOJTAZkusit můžete matraci vyrobenou ze studené pěny, která se přizpůsobuje dětskému tělíčku, jako je třeba pro děti vyrobená matrace Vojta. Jistě oceníte, že disponuje dvojdílným snímatelným a pratelným potahem, což vám ušetří čas, práci a prodlouží to životnost matrace. Výhodou je, že matrace díky svému složení dítě nikde netlačí a je vhodná pro použití monitoru dechu, který zaznamenává dech dítěte a v případě dýchacích potíží začne pípat. Stejně podstatný je také výběr přikrývek a polštářků. Usilujte o to, aby se vaše dítě cítilo v postýlce pohodlně a bezpečně. Zpříjemníte spánek nejen dítěti, ale také sobě.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !