Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

3 finanční služby, za které dost možná platíte více, než je nezbytně nutné

6. 06. 2021 | Finance
-Komerční sdělení-

Když jsme byli děti nebo teenageři, život byl jednoduchý. Neměli jsme žádné starosti ani závazky. Kapesné či peníze z brigády jsme si schovávali v hotovosti na bezpečném místě, nebo je rovnou utratili za cokoliv, co se nám zrovna líbilo.

S přibývajícím věkem se ale začínají kupit také starosti. Přijde práce, vlastní bydlení, rodina a najednou toho v životě potřebujete mnohem více než jen kasičku s úspory – hledáme zázemí a jistoty.

Přirozeně tak začínáme využívat různé finanční produkty, které nám usnadňují život nebo slouží jako záchranná brzda v případě, že věci nejdou podle plánu. Často si je vyřídíme z nutnosti a pak je neustále obnovujeme přesto, že už se podmínky na trhu změnily.

3 finanční služby, za které dost možná platíte více, než je nezbytně nutnéNež si povíme, v případě jakých produktů ztrácíme peníze nejčastěji, povíme vám, jak najít cestu ven. Základem dosažení výhodných podmínek je pečlivé porovnávání, se kterým vám pomůže projekt Hyperfinance.cz.

Umožňuje komfortní a hlavně nezávazné srovnání dostupných finančních služeb a produktů. Můžete si tak snadno zjistit, jaké ceny a podmínky jsou v současnosti aktuální, a podle toho se rozhodnout, zda by pro vás změna poskytovatele či produktu byla výhodná či nikoliv.
Teď už ale k věci – u kterých produktů lidé nejčastěji přeplácejí?


1. Běžný osobní účet


Většina lidí si sjednává první účet už v poměrně mladém věku, často však přichází také spolu s hypotékou nebo jinou formou úvěru. Málokomu se chce banku měnit, to však může být zásadní chyba.

Pokud už je váš účet starší než pět nebo deset let, je velmi pravděpodobné, že pravidelně platíte za služby, které jsou dnes běžně zdarma. Mluvíme například o poplatcích za vedení účtu, výběr z bankomatu vlastní či cizí banky, za provedení plateb a další běžné úkony.

Nabízené účty se vyplatí každých pár let porovnat a zajistit si lepší podmínky. Nemusíte ani nutně měnit banku – své portfolio čas od času aktualizují, aby nalákaly nové klienty, a tak máte šanci platit méně i bez žádné větší změny.

Jen si dejte pozor na to, aby za službami zdarma nebyl nějaký háček. Abyste získali určité podmínky, musíte často sami nějaké splnit, jinak zaplatíte úplně stejně, ne-li více než dříve.

2. Životní pojištění


Tento typ pojištění patří mezi ošemetné produkty. Velká spousta Čechů je nevyužívá a ti, kteří ano, často ani nevědí, na jaké události jejich pojistka vlastně platí.

Nevědomost se však může stát jejich kamenem úrazu. Platit si životní pojištění je jedna věc, ale pokud máte v pojistném zahrnuté události, které jsou nepravděpodobné, ale naopak ty pravděpodobnější si nepředplácíte, můžete být v případě problémů nemile překvapeni.

Až tedy budete mít chvilku, zkuste si udělat revizi vaší smlouvy, případně se poraďte s nějakým specialistou, který vám pojistku pomůže sestavit tak, abyste neplatili za služby, které nevyužijete.


3. Úvěrové produkty


Plno lidí utrácí také plno peněz za půjčky, ať už je řeč o hypotékách, nákupu zboží na splátky nebo třeba úvěru na auto.

Všechny úvěrové produkty mají společné dvě věci – úroky a poplatky.

Jejich výše se může lišit, ale přicházejí s každou půjčkou. Pokud jich navíc máte na kontě hned několik, tyto výdaje se nastřádají a z vašeho měsíčního rozpočtu odkrojí pořádný kus.

V takovém případě se vyplatí zvážit konsolidaci půjček, kde je za vás jedna společnost splatí, a sice tak, že vám poskytne jeden hromadný úvěr. To pro vás znamená jednotnou splátku a často i méně poplatků a nižší úrok.

Vše se však odvíjí od konkrétních podmínek uvedených ve smlouvách uzavřených s vašimi poskytovateli. Často na své klienty z předčasné splacení úvěru uvalují další poplatky a je tedy nutné dobře spočítat, zda se vám takové řešení vyplatí.

Nejlepší cestou je vždy prevence, proto se důkladně informujte o ceně úvěru i jeho podmínkách předem. Jedině tak můžete vybrat možnost, která vám bude vyhovovat v dlouhodobém měřítku.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Mašle