Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vzhůru za sportem

12. 06. 2021 | Vaše příběhy

Internet je metla lidstva, to je známá věc, která se říká. Drtivá většina dospělých lidí i malých dětí u něj bohužel tráví času více, než je zdrávo. Tím pádem se nehýbou, což se nezdravě promítá na jejich tělesném zdraví. Fyzická aktivita je důležitá nejenom kvůli tělesnému zdraví, ale i tomu duševnímu. Někteří jsou bohužel tak výrazně závislí na technice, že není možné je dostat ven. V tom případě je nutné použít jejich vlastní zbraně. Do mobilu se jim mohou nainstalovat aplikace na počítání kilometrů, či jim rovnou pořídit krokoměr. Děti často přejímají návyky rodičů čili když vidí, že rodiče sportují, tak budou sportovat též, na druhé straně ani to se někdy nemusí uskutečnit.

Platí to i v opačném případě, když vidí své rodiče u počítačů, tabletů či televize, tak to dělají také. Do pohybu by se neměl nikdo nutit, ale pokud by rodiče chtěli, aby se jejich ratolesti hýbaly, tak je dobré spojit to s pozitivními emocemi. Hlavní je radost z pohybu, a ne mít k němu odpor. Další takovou radou je najít to, co ze sportu toho kterého člověka opravdu zajímá. Odborníci jsou třeba přesvědčeni o tom, že neexistuje dítě, které by nemělo sportovní talent.

Dobrá věc je popovídat si o tom s dítětem a zjistit, co by ho bavilo. Je také lepší vyzkoušet více aktivit, protože je docela dobře možné, že bude nějakou chvíli trvat, než se najde to pravé ořechové. Pokud budou navíc rodiče chválit svoje děti i za sebemenší úspěch, bude to jen pozitivní motivace. Může se dítě i odměnit různými formami, pokud je milovníkem zvířat, tak například jít do zoo nebo rovnou pořídit domácího mazlíčka, či jiné způsoby odměny. 

Jak už bylo řečeno, hlavně nenutit, protože dítě se zatvrdí a nic s ním nehne. Na druhé straně, ne každý má vlohy ke sportu. Je smutné, že někdy to rodiče ne a ne pochopit a chtějí mít ze syna druhého Jágra nebo z dcery druhou Navrátilovou. Pak se to řeší horšími způsoby a dítě, či dospívající pubescent, může sklouznout někam, kam si rodiče rozhodně nepřejí.

 

Jenetka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !