Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pošta pro tebe 15.5. 2022

15. 05. 2022 | Televizní tipy
Ludvík chce splnit slib umírajícímu otci, Jiřina a Romana chtějí vyrovnat osobní dluh. Všichni tři očekávají setkání, která pro ně mají životní význam. Uvádí E. Janečková. Režie M. Dvořáček
(Premiéra)

Ludvík hledá potomky svého prastrýce, nositele stejného jména. Nejde mu jen o seznámení s příbuznými. Chce doplnit a zachovat historii rodu a splnit slib, který dal svému otci, když umíral. Prastrýc byl totiž jednou z mnoha obětí nacistické zvůle.

Jako vrchní respicient finanční stráže byl společně se svými kolegy na hraniční četnické stanici v obci Liptáň zavražděn Henleinovci. Tato tragédie osudného září roku 1938 se zapsala do dějin. Skuteční viníci ale nebyli potrestání a tragédie nebyla dosud objasněna.

Pošta pro tebe 15.5. 2022Ludvíkův prastrýc po sobě zanechal vdovu a malého synka, kteří ale s rodinou mrtvého neměli zřejmě žádný kontakt.

Ludvík se o této události postupně dozvídal nejprve od svého otce, který na historii rodu velmi lpěl, a postupně z různých zdrojů. Synovi padlého prastrýce by dnes mohlo být 85 let. Neví, zda ještě žije, ale předpokládá, že má nějaké potomky.

Jiřina se dlouho pokouší o setkání se svým otcem. Nikdy ho neviděla a téměř nic o něm neví. Její rodiče byli manželé, ale rozešli se krátce po jejím narození – údajně otec odešel. Jiřina už jako dítě chápala, že matka nemá zájem, aby se setkali, nikdy jí o otci nechtěla nic říct, ani o důvodech jejich rozchodu.

Před pár lety ale našla staré ústřižky od výživného a na nich telefonní číslo se vzkazem „ozvi se mi“. Jiřina je přesvědčená, že otcův vzkaz byl pro ni. Jiřině v dětství scházela mužská opora. Teď ji našla, má přítele, který je přesně takový, jakého potřebuje.

Otec jí ale stále chybí. Chtěla by ho vidět, popovídat si s ním, všechno si vysvětlit, navázat vztah, který dosud nemohla ovlivnit. Chtěla by poznat otcovu rodinu. Ví, že otec má bratra a ona tudíž strýce. Chce se setkat s kýmkoli z rodiny, kdo by jí mohl setkání s otcem zprostředkovat.

Romana před několika lety přišla o manžela, který podlehl v boji s rakovinou. Kromě smutku, únavy a pošramocené psychiky zůstaly Romaně také dluhy, které jí manžel zanechal. Nebyla ale v Pošta pro tebe 15.5. 2022těžké situaci sama, pomohla jí rodina.

Ta ale není úplně standardní. Romanu jako maličkou opustila matka, a její otec zůstal s devítiměsíční holčičkou sám. Nevzdal to, i když to v té době nebylo obvyklé a pro něj velmi těžké, a snažil se být tím nejlepším rodičem a vychovatelem. Své soukromí i práci dceři zcela přizpůsobil.

Romana proto vyrůstala jako radostné dítě, v péči otce a prarodičů, později i s tatínkovou novou partnerkou, která se stala Romaně „nejlepší matkou na světě“.

Romana tatínka hluboce miluje a ve zralém věku stále více obdivuje to, jak se dokázal ke své roli a společnému životu postavit. Před nedávnem, když o ten svůj málem přišel, si Romana musela představit, jak velká by to pro ni byla ztráta, kdyby odešel.



Pořad Pošta pro tebe můžete sledovat 15.5. 2022 od 17:25 na ČT1!!

A opakování 19.5.!




Zdroj, foto: Česká Televize


Shelly
Chytrá Žena


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !