Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak nejlépe pečovat o oční okolí? Oční vrásky způsobí i špatné usínání

4. 03. 2021 | Krása
Vrásky kolem očí trápí mnoho žen i můžu. V očním okolí máme spousty mimických svalů. Navíc je zde pokožka velmi jemná a delikátní, a proto je toto místo i více náchylné na tvorbu vrásek.

Mimické vrásky od smíchu jsou přirozené a dodávají nám charakter. Časem se ale mohou změnit v neestetický doplněk, přidávající na věku. Péče o křehké oční okolí by měla být proto důkladná a dlouhodobá. Intenzivněji bychom o oční okolí měli pečovat od třiceti let.

Špatná poloha při spaní


S prevencí začněte doma. Zkuste například neusínat na břiše, protože tím, že spíte se zkrabatělým obličejem na polštáři se vrásky prohlubují. Spíte-li na břichu či boku nepřirozeně tlačíme obličej do polštáře, a tím se podporuje tvorba očních vrásek či rýh v dekoltu. Vhodné je také, pokud již spíte na boku, zvolit ložní materiál, po kterém bude pokožka příjemně „klouzat“ - jako je hedvábí či satén. Bavlna je sice příjemná, ale obličej zbytečně krabatí.

péče o očiSluneční brýle i v zimě


Samozřejmostí by měl být i kvalitní hydratační krém, určený speciálně pro oční okolí. Aplikujte ho vždy jemným poklepáváním. S vhodnými očními krémy je dobré začít již od 25.let. Intenzivní péče by pak měla být od třiceti let. Sluneční brýle nenoste pouze na jaře a v létě, ale během slunečných dnů i v zimě. Na horách by měly být samozřejmostí. Brýle ochrání před slunečními paprsky a zároveň zabraňují mžourání do sluníčka, které prohlubuje mimické vrásky. V boji proti vráskám je důležitý i dostatečný pitný režim. Káva ani alkohol se nepočítají. Ideální je čistá voda či neslazené bylinné čaje.


Hydratace, hydratace, hydratace


Ideální je používat krémy obsahující kyselinu hyaluronovou, která na sebe dokáže velmi efektivně vázat vodu a skvěle tak hydratuje pleť. Dobrou volbou je si pořídit sérum z kyseliny hyaluronové a v malých dávkách aplikovat na pleť každý večer a ráno. Ideální je si pořídit sérum s 3% koncentrací kyseliny hyaluronové. Vhodné jsou také přípravky s obsahem peptidů a vitamínů C a K.

Pokud jsou vrásky kolem očí již viditelné, tak bohužel prevence ani „zázračné“ krémy nepomohou. Jednou z možností, jak dodat pokožce vláhu a zmírnit vrásky kolem očí je mezoterapie očního okolí. Jedná se o velmi účinný anti-agingový zákrok, při kterém se aplikuje speciální regenerační roztok s přídavkem kyseliny hyaluronové do citlivé pokožky v oblasti očí. Výsledkem je intenzivní hydratace s následným vyhlazením a zpevněním pokožky. Na výrazné vrásky kolem očí je vhodný Botulotoxin. Jeho efekt přetrvá 4 – 6 měsíců.

Vhodný make-up


Vrásky kolem očí vizuálně prohlubuje i mnoho vrstev make-upu. Používejte kvalitní hydratační make-upy, které nanášejte ve tenkých vrstvách. Korektory mějte tekuté a vždy o jeden tón světlejší, než je make-up. Vyhnout byste se měli pudru.

Zdroj, foto: Perfect Clinic


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Beránek