Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Proč je důležité čištění pleti

8. 08. 2022 | Krása
-Komerční sdělení-

Základem zdravě vypadající pleti je pravidelné čištění a následná péče. Tak předejdete tvorbě pupínků nebo vrásek v nízkém věku. Make-up naši tvář zdobí, ale nesmíme zapomenout ho před spaním důkladně odstranit, aby si pokožka odpočinula a mohla volně dýchat.


Naše pleť je během dne namáhána. Usazuje se na ní prach, pyl a další nečistoty z ovzduší a tvoří se odumřelé kožní buňky a maz. I když používáte podkladovou bázi, make-up a pudr, není pleť proti těmto faktorům dostatečně chráněna. Proto byste měla každý večer své pleti věnovat čas a vyčistit ji.

Jaký postup zvolit při odličování?

Proč je důležité čištění pletiZačínejte vždy u očí. Jde o nejcitlivější část tváře, která vyžaduje i jemnější péči. Ideální jsou dvousložkové odličovače, které obsahují olej. Naneste odličovač na vatový tamponek, přiložte na oko a po chvilce začněte krouživým pohybem od vnitřního k vnějšímu koutku oka líčidla stírat. Olej v odličovači rozpouští nalíčenou vrstvu, takže půjde lépe odstranit. Nosíte make-up? Můžete použít stejný produkt jako na oči, ale pokud máte mastnější pokožku, raději se vyhněte těm s olejovou složkou.

Dalším krokem je vyčištění pomocí gelu nebo pěny. Stačí nanést krouživými pohyby na pleť a poté omýt vlažnou vodou a osušit. Pozor, pokožku nedrhněte, ručník pouze jemně přikládejte.
Stále větší oblibě se těší čisticí kartáčky na obličej. Ty pokožku prokrví, vyčistí a také odstraní odumřelé kožní buňky.

Posledním krokem čištění pleti je použití pleťové vody. Pomůže odstranit zbytkové nečistoty a pokud zvolíte dostatečně šetrnou, pleť i zklidní.

Nezapomínejte na hydrataci


Nezáleží na tom, jakou máte pleť, každá potřebuje hydratovat. Jen je třeba vybrat správný produkt pro váš typ pokožky. Pro mastnější jsou skvělé lehké pleťové fluidy nebo gelové krémy. Pleť se sklonem k tvorbě pupínků ocení investici do krému bez silikonů. Suchou pleť vyživí hutné krémy bez obsahu alkoholu.

Autor: holime.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !