Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Fenomén IPL epilace: je i pro vás to pravé?

20. 01. 2022 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Dlouhodobé odstraňování chloupků je bezpochyby tím, po čem většina žen touží. Ještě k tomu přidejme bezbolestnost, žádné vytrhávání, použití i na jemné chloupky v obličeji a máme ideál. To všechno slibuje IPL epilace, kterou si můžete dopřát v pohodlí domova.

Funkce IPL světla se jen těžko představuje. Jde o intenzivní pulzní světlo, které působí na tmavý pigment chloupků a zaslouží se o jejich vypadnutí. Následně při udržovací kúře působí na místa, odkud chloupky vyrůstaly, a tím zamezuje jejich dalšímu růstu.

Klíčový je odstín chloupků


Znít to ideálně, až pohádkově, ale nic není tak snadné, jak se zdá. IPL epilace není účinná na každém stejně. Rozhodující je odstín chloupků i pokožky. Světlé blond, zrzavé nebo šedé chloupky nepřitáhnou dostatečné množství světla, a tudíž na ně IPL epilátor nebude fungovat. Ideální kombinací je velmi světlá pokožka a tmavé chloupky, ale ani snědší pleť není problém.

Většinu IPL epilátorů dnes můžete použít pro všechny oblasti – tedy nohy, ruce, podpaží, ruce, tvář a oblast třísel. U mužů je pak nejčastější použití na zádech nebo břiše. Přestože by to většině z nás vyhovovalo, intimní partie nelze IPL světlem epilovat.
Fenomén IPL epilace: je i pro vás to pravé?

Stopku vám dají křečové žíly ale i ekzém


Jelikož se jedná o speciální druh záření, má použití IPL epilátoru několik omezení. Dobře, budeme upřímní, je jich celkem hodně. Tím asi nejčastěji zmiňovaným jsou křečové žíly, dále ekzémy anebo pihy. Pokud jich máte mnoho, není pro vás IPL epilace vhodná, protože pihy by na sebe přitáhly příliš velké množství světla, a mohlo by tak dojít k podráždění nebo výraznému pálení. Kontraindikací jsou také různé podkožní aplikace – například dávkovač inzulinu – a také tetování. Pokud si nejste jistá, že byste mohla epilátor používat, protože máte určité zdravotní obtíže, stačí na internetu vyhledat návod k jakémukoliv IPL epilátoru, kde najdete všechna omezení vypsaná. Jistota je jistota.

Správný postup je cestou k úspěchu


Když už se prokoušete výběrem, je čas začít. Při IPL epilaci nesmí být chloupky nikdy vyrostlé nad úroveň pokožky, protože by přitahovaly světlo a celý proces by poměrně pálil. Takže před epilací pokožku oholte, případně můžete použít pinzetový epilátor a chloupky vytrhat. Vyvarujte se ale použití depilačních krémů nebo vosků. Počáteční kúru provádějte jednou za 14 dní a to po dobu 8 až 10 týdnů. Poté už by mělo být možné přejít na udržovací kúru jednou měsíčně. Nikdy nepoužívejte IPL epilátor častěji než jednou za dva týdny. Ideální obdobím pro začátek s IPL epilací je jaro, protože po cíleném opalování nelze pokožku 14 dní epilovat. A navíc většina z nás chce mít hladkou pokožku už před létem, ne?





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Košík