Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Telemedicína a zdraví zaměstnanců přináší zaměstnavatelům ekonomické výhody

4. 12. 2022 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Každý zaměstnavatel je principiálně povinen starat se o ochranu zdraví pracovníků při práci. Kromě toho si firmy čím dál více uvědomují, že pouze zdraví a spokojení zaměstnanci přinášejí dlouhodobý užitek, a že investice do lidí je jedna z nejperspektivnějších cest k jejímu rozvoji. Proto mnohé z nich nabízejí svým zaměstnancům široký balíček zdravotních benefitů, díky čemu zaměstnanec lépe zvládá stres a je méně náchylný k nemocem.

Dostat se fyzicky k lékaři zabere spoustu času. Cesta do ordinace, zdlouhavé čekání v přeplněných čekárnách, přestože samotné vyšetření obvykle netrvá více než pět až deset minut. Ročně tak zaměstnanci stráví u lékaře až několik desítek hodin, a to jak pacienti či doprovázející osoby, což má pro ně i pro firmu značné ekonomické důsledky. Návštěva u lékaře znamená, že zaměstnanec chybí v práci a zaměstnavatel má povinnost hradit zákonem stanovený počet hodin pracovní neschopnosti. Zaměstnavatelé tak přišli s nápadem, jak chránit zdraví svých zaměstnanců a jak jim ušetřit čas strávený v ambulancích lékařů, na který často čerpají dovolenou či tzv. sick-day. Díky telemedicíně mají zaměstnanci možnost vyřídit své zdravotní obtíže on-line, a to klidně ze svého pracoviště, jelikož až 30 % osobních návštěv u lékaře se ukazuje jako zbytečných. Pohledem z druhé strany, komunikace na dálku uleví lékařům od náporu pacientů v ordinacích.

Telemedicína jako úspora času firmám, zaměstnancům i lékařům


MEDDI HUBSnadnou, efektivní, dostupnou a bezpečnou komunikaci mezi lékaři a pacienty nabízí společnost MEDDI hub a.s., která stojí za vývojem platformy MEDDI. Jedná se o unikátní digitální aplikaci pro oblast telemedicíny, která zcela mění komunikaci a fungování vztahu mezi lékaři a pacienty.
Lékař na dálku může tady a teď s pacientem konzultovat jeho zdravotní problém, posoudit zranění či jinou zdravotní újmu na základě zaslaných fotografií či videa, doporučit vhodný léčebný postup, vystavit e-recept, sdělit laboratorní výsledky, jako je CT, MR a RTG vyšetření, nebo poradit s volbou vhodného specialisty, na jehož názor tak pacient nemusí čekat několik dní či týdnů.

„Aplikace přináší možnost konzultovat zdravotní stav na dálku prostřednictvím zabezpečeného tedy šifrovaného videohovoru, audiohovoru a chatu, vše běžící na vlastním unikátním softwaru, který podporuje jak mobilní telefony, a to již od roku výroby 2012, tablety i stolní počítače.  Pacienti také mohou zasílat zdravotní dokumentaci, získávat další odborné názory nebo zkonzultovat předepsaný lék,“ říká majitel a ředitel společnosti MEDDI hub a.s. Jiří Pecina.

Lékařům naopak aplikace umožňuje sledování zdravotního stavu pacienta i mimo ordinaci a značně usnadní jeho péči, aniž by se musel obtěžovat s neustálým vyzváněním telefonu. Součástí aplikace bude také absolutní novinka MEDDI Bio-Scan, která dokáže uživateli přes kameru ve smartphonu změřit pět úrovní duševního stresu, tepovou frekvenci, krevní tlak i obsah kyslíku v krvi.

Aplikace vyvinutá na míru firmám


MEDDI HUBPodle Jiřího Peciny bývá aplikace velmi často upravena přímo na míru jednotlivým firmám, a to včetně unikátního názvu či loga. „Naši klienti, mezi které patří například společnost Veolia, Pfizer, VISA nebo Pražská teplárenská, oceňují hlavně to, že jejich zaměstnanci jsou s našimi lékaři propojeni během velmi krátkého času, v současné době je to průměrně 6 minut. Pozitivně vnímají také to, že naše služba funguje po celé České republice, ne pouze ve velkých městech. Tyto společnosti vnímají důležitost propojení firemního a rodinného prostředí, kdy, pokud propojíme wellbeing zaměstnanců a jeho rodiny, dojde i k většímu souznění s hodnotami společnosti a získáme tak zaměstnance za kterým stojí jeho rodina a v práci jej jednoznačně podporuje,“ vysvětluje Pecina.

Firmám, které MEDDI app zavedly, poklesla nemocnost v průměru až do 25 % a ušetřili cca 732 dní práceneschopnosti, vyplývá z dat partnerských společností. „My chceme, aby to fungovalo. Pokud dáváme zaměstnancům jako benefit smart mobily či tablety, proč by je tedy zaměstnavatelé neměli využívat na rozumné věci,“ říká Jiří Pecina.

Zavádění tohoto produktu probíhá ideálně za použití krátkého ale intenzivního osobního zaškolení, každého zaměstnance. Toto školení provádí firma MEDDI hub zcela zdarma. „Je pro nás totiž nesmírné důležité, aby každý zaměstnanec věděl, jak postupovat v situaci, kdy on nebo jeho rodina potřebují lékařskou pomoc. Tam kde není možnost dělat školení osobní, nám velmi dobře funguje kombinace webinářů a jasných video návodů s kompletní instruktáží,“ doplňuje ředitel společnosti MEDDI hub.

V současné době je v České republice a na Slovensku zaregistrovaných přes 240 tisíc pacientů, do aplikace je zapojeno více než 5 000 lékařů a 150 firem. MEDDI app je rovněž využívaná i v Maďarsku i v Latinské Americe.


Telemedicína se stává oblíbeným firemním benefitem, zdraví zaměstnanců přináší zaměstnavatelům ekonomické výhody



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !