8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vánoční návštěva u naší maminky

21. 12. 2011 | Vaše příběhy
Můj muž pochází ze tří dětí.  Je nejmladší. Jednou v roce se vždy sejde celá rodinka u naší babičky, neb jinak jí nikdo neřekne. Ona se nebrání, už dávno vzdala oslovení - maminko. Ví, že když jí tak někdo řekne, že se děje něco špatného. Nemilého. Hrozně moc se těší, až přijedou všichni jejímu srdíčku drazí.

Naše rodinka má co dělat, aby se všichni v určitý den setkali. Jen posuďte sami.

Švagrová
Ta to má jednoduché. Bydlí s  manželem a babičkou v domečku. Ovšem její děti, tak to je jiná. Dcerka v Anglii s přítelem. Oba zde pracují. Syn s rodinou v Brně. Oba malíři.  Celkem  5 lidí bez lidiček domácích.

Švagr
Tak toho osud zavál do Španělska, zde pracuje. Děti má velké, mají svoji rodinku. Dcera Kolín, syn Pardubice. Celkem 9 lidí.
 
Naše rodinka
Není vše lehké. Syn s přítelkyní na CHodsku, dcérenka s přítelem ve Slezsku.  Celkem 4 lidi, tedy zatím.

Každý má pro babičku dárek, ona pořád říká, to jsem ale byla hodná. Má radost hlavně, když je obal lesklý. Což všichni vědí, tak se snaží, aby se vše třpytilo.  Sedí ve svém starém křesle, hned vedle stromečku, naproti krbu.
Nikdo si nedovolí zasednout její místo.

Ona nám vždy praví, já jsem Váš dáreček. Není to pravda, poctivě každý dostane obálku, neb vybírání dárku už vzdala. Nebyla by to naše babička, aby nenamalovala na obálku obrázek, co si myslí, že si dotyčný koupí. Pečlivě poslouchá celý rok, kdo si co přeje. Ale aby nikdo nebyl zklamán, maluje obrázky  "na obálky".  Má o to větší radost, když se dozví, že přesně její dárek by vyloudil úsměv na tváři. 

Nebylo to vždy takové, kdepak, pokud vnoučátka byla malá, kupovala hračky a s jakou radostí. Všechny knihy přečetla, švagr říkával, no jo, cenzura. Tam nebude ani jedno nesprávné slovo. Babička se nehněvala, jen usmála, pohladila, jen počkej, až budeš starší, pochopíš. Nutno zaznamenat, naše babička má ctihodných 81 let.  Nikdo se nehněvá, jak začne vyprávět příběhy z mládí, ať  už z dětství  či války, kde byla až  v Podkarpatské Rusi. Či první rande, nebo rozbitá kolínka nás všech. Vždy má připraveno ramínko, pofouká bebíčko, radu dá. Její největší přání se letos splnilo. Má první pravnouče. Kloučka Vítečka.
 
Babičko, už za pár dní nás všechny budeš mít okolo sebe, jen co pečívko napečem, dobrůtky připravíme, dárečky zabalíme.
Babičko, pak bude Štědrý den
.

Kašpárek - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Začala jsem se konečně orientovat v hledání příběhů mých "známých děvčat" ze "seniorek"..Už jsem si krásně početla u Fanypol, teď tady u Kašpárka.Tento příběh je moc milý, krásně napsaný a je mně hodně blízký, protože to máme tak stejně s naší početnou rodinkou.Kašpárku,přeju rodince co nejčastější a co nejpočetnější sešlosti.A ať na nich panuje pořád taková láskyplná pohoda.
Obrázek uživatelky
profil
děkuji, právě se chystáme na narozky babička má 20.1. 81 let, na vánoce nám to nevyšlo máme mimčo, tak ted už by snad rodinka měla dorazit.
Obrázek uživatelky
profil
Kašpárku, přeji Tobě i celé Tvé rozvětvené a milé rodině mnoho šťastných společných dnů...SmajlíkBabičce zvláště...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Přeju babičce i celé rodince,ať se takto scházíte ještě spoustu letSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Z článku cítiť vzájomnú lásku a úctu k babičke.
Prajem vám, aby ste sa takto schádzali ešte dlhé roky v zdraví.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles