8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vánoční výzdoba našeho městečka

23. 12. 2011 | Vaše příběhy
Jsem Krušnohorec.  Naše městečko sice neleží přímo na horách, ale pod. Z okna bytu se koukám na vrcholky hor. Zatím zelené pláně, žádný sníh.

Včera městečko zářilo už světly. Vánoční výzdobou. Až dnes bude slavnostní rozsvícení stromečku. Máme 3 stromy. Viděla jsem jen jeden. Krásně zářil. Celý zlatý. Je u zámku. Hned u kostelů. Všechno nasvíceno, náměstí, morový sloup i hotel. Toto náměstí si ne nadarmo vybrala i televize k natočení vánoční reklamy, sice ne letos, ale vloni.  Bohužel  zahraniční. Byl to krásný zážitek, vidět své město v televizi.

Tak jak to bývá už tradicí, naše světla převládají do modré barvy, Je milé, když jdete a z oken září světýlka. Ne blikačky, ty nemám ráda, ale lucerničky či elektrické svíčky. Z okna vidím přes část parku na dům, kde svítí balkony, žádný panelák, ale starý cihlový dům. Vše v modré barvě. Naše ulice má také už pár nasvícených oken. I moje okno září.

V tento čas si vzpomínám na dobu dřívější, zářila hvězda. Papírová. Co to dalo práce jen ji sehnat, vozila se z Německa. Měla jsem štěstí, švagr dovezl. Jinak nebylo nic. Ale dala se sehnat zahřívátka, domečky, kam se vkládala čajová svíčka. Mám takové dva. Jen se musí opatrně vyndat z krabice s vánočními ozdobami.

Však jsou už 30 let staré. Pamatuji se jako dnes, jak voněl vánoční stan, kde se prodávalo ovoce, vánoční zboží, ale i svařák. tento prostor byl vlastně velký plechový hangár, ale ta vůně. Koledy se pouštěly až v prosinci, ne jako teď už v říjnu. Já vím, prodávat se musí.

Dnes, jako každý rok, budu sledovat adventní večer v televizi. Nenechám si ujít žádný koncert, pravidelně aspoň malou částkou přispívám. Leč SMS.

Přeji Vám všem, užijte si tento čas a aspoň na malou chvilku se zastavte a vychutnejte si vzácný okamžik této chvíle.
            Chvíle vánoční pohody.

Kašpárek - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
by sme sa mali častejšie, ale na Vianoce je to priam povinnosť.
Pekne si to napísala.
Obrázek uživatelky
profil
Psala jsi to upřímně....Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
za milé komentáře ,pravda dnes už je vše zase bílé papapa krásné vánoce všem
Obrázek uživatelky
profil
Noc pěkné napsanéSmajlík

Přeji Ti krásné vánoce,prožité v klidu a pohodě, do nového roku hlavně hodně zdravíSmajlík
Jsem také Krušnohorec
Obrázek uživatelky
profil
pěkně jsi to napsala. Teď už ale na horách sníh je, tak je atmosféra ještě hezčí. Krásně ozdobený je také Klášterec n/Ohří a Kadaň.
Užij si krásné Vánoce v klidu a pohodě a přeji hodně zdravíčka do nového roku!SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles