Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 03.06. 2024
Dnes má svátek Tamara
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ambulantní porod

20. 06. 2012 | Těhotenství

Ambulantní porod - Ráda bych se s vámi podělila o svůj zážitek s ambulantním porodem ( šla jsem 2 hodiny po porodu i s miminkem domů), který se odehrál 28.1. 2012 v pražském ÚPMD.

Že budu rodit ambulantně, jsem byla rozhodnutá už od počátku těhotenství, jelikož to bylo již mé druhé těhotenství, a představa, že bych byla 3 dny bez svého staršího syna (v době porodu 22 měsíců), byla pro mne nesnesitelná, jelikož jsem bez něj nikdy nebyla déle než pár hodin. Celé těhotenství jsem se stresovala, aby vše dobře dopadlo, aby nebyly komplikace, a my nemuseli ležet v porodnici, i když v krajním případě bychom tam zůstali - zdravý mimísek byl pro mě nejdůležitější. Naštěstí šlo vše jako po másle - V 11 večer mi začala odtékat voda, kontrakce začaly kolem 2. hodiny ráno, asi v 7 ráno jsme přijeli do porodnice, v 9:22 se maličký narodil, a ve 13:00 už jsme byli doma.

Ambulantní porodS prvním synem jsem si v porodnici poležela klasické 3 dny, takže mohu srovnávat, a ambulantní porod u mě jednoznačně vítězí (samozřejmě pokud je vše v pořádku). Naštěstí se mi podařilo sehnat hodnou paní doktorku, která k nám přijela druhý a třetí den po porodu, aby malého prohlédla, a odebrala mu krev z patičky na povinné vyšetření. Na ambulantním porodu se mi nejvíc
líbila ta úžasná pohoda, kterou jsem si uvědomila až večer. Prostě všechno bylo jako včera, seděla jsem v křesílku a koukala na zprávy jako den předtím, jen už v postýlce za mnou spinkal překrásný růžový uzlíček. Ráda bych měla v budoucnu ještě nejméně další dvě děti, a pokud to bude možné, už nikdy nechci rodit jinak!

Samozřejmě, může nastat situace, že ambulantní porod není možný, můžou nastat nejrůznější komplikace - například miminku můžou během první doby porodní klesnout ozvy, a je nutno provést akutní císařský řez, může se stát, že miminko bude nutné na sále oživovat, v těchto případech je samozřejmě nutné zůstat s miminkem několik dní v porodnici. Někdy je už dopředu jasné, že ambulantní porod nebude možný, k takovým situacím patří například plánovaný císařský řez, nejrůznější onemocnění matky (např. cukrovka), předčasný porod před ukončeným 37.t., zakalená plodová voda. Navíc když si žena přeje odejít hned po porodu domů, není možné podat epidarální analgezii.

Ať už ale žena hodlá rodit ambulantně, nebo si s miminkem v porodnici poležet pár "povinných dní", vždy by měla mít dopředu připravenou tašku do porodnice.

Ambulantní porod - taška by měla obsahovat:

Doklady (občanský průkaz, oddací list, těhotenskou průkazku, prohlášení o jménu dítěte)
přezůvky
noční košile
mobilní telefon, nabíječku, popř. fotoaparát
ručník
pití, popř. malé občerstvení
náhradní ponožky
jednorázové kalhotky do porodnice
porodnické vložky
kojící podprsenku (2 ks)
savé tampony do podprsenky
plenky pro miminko
potřeby pro osobní hygienu (kartáček na zuby, pasta, hřeben, krém na ruce, Bepanthen...)
Oblečení pro miminko i pro matku na cestu domů a  autosedačku může přivézt tatínek až v den odjezdu z porodnice.

Autor:slavuska

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
já byla v porodnici 7 dní a to bylo vše bez problému já myslela že je poviných těch 7

uznevim: nás taky poslali se žloutenkou zpátky chytli sme ji až týden po příjezdu domů
Obrázek uživatelky
profil
Tak o tomto jsem taky neslyšela, můžete prosím napsat, jak jste se o této možnosti dozvěděla? Já jsem se synem bohužel kvůli silné žloutence musela v porodnici zůstat 6 dní, ale dalo se to přežít Smajlík Hezký letní den všem...
Obrázek uživatelky
profil
o téhle možnosti neslyšela a pořád žiju v domnění "povinných" pěti dní (nikoliv 3). Když je všechno v pořádku, tak proč toho nevyužít. Nevím, jak to je pak dál - např. u nás propukla novorozenecká žloutenka 4 dny po porodu a nedovedu si představit řešit to doma bez lékaře (ale mám dojem, že jedna známá takhle musela i s mimčem zpátky do nemocnice). Bohužel sama jsem v porodnici s oběma dětma strávila díky těm žloutenkám zhruba 10 dní Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
zajimave, o teto moznosti jsem nikdy neslysela. pokud by to bylo mozne v me porodnici, kdyz jsem rodila, urcite bych toho vyuzila, rodila sem v noci, pak si chvili odfrkla a rano uz mi bylo na obtiz, jak se mnou personal zachazi jako s nemocnouSmajlík. taky ty tri dny v porodnici byly dlouhe. Urcite je toto skvela alternativa pro ty, ktere z podobnych duvodu chteji rodit doma. Porodi pod dohledem profesionalu zdravotniku a kdyz je vse v poradku, muzou za chvili upalovat domu. Fakt se mi to libi.
Pekne napsany clanek
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles