Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Co v koupelnách letí? Češi milují patchworkové obklady a dlažby v medových barvách

21. 11. 2018 | Moderní bydlení
-Komerční sdělení-

Po jakých koupelnách v současné době Češi touží? V čím dál větší míře objevují kouzlo keramické dlažby ve vzhledu dřeva. Nejčastěji ji volí v teplých medových barvách. V koupelnách se nechtějí vzdávat barev, i když jsou již dlouho v módě spíše přírodní odstíny. A hodně Čechů také přichází na chuť patchworkovým obkladům.

Když se před časem objevily na trhu dlažby do koupelny v designu dřeva, způsobily hotový poprask. Staly se výbornou alternativou pravého dřeva, které by zvláště v koupelnách kvůli vlhkosti trpělo. Designéři se začali předhánět, kdo předvede autentičtější vzhled. Dlažby v imitaci dřeva jsou dnes díky tomu běžným okem nerozeznatelné od pravého přírodního materiálu. V nabídce je mnoho barev  - od bílé, přes béžovou až po odvážnou černou barvu.

MB.KERAMIKA















V českých koupelnách jsou oblíbené barvy i vzhled dřeva.

„Dřevěné“ dlažby volí i ti, kteří o nich neuvažovali


Dlažby v designu dřeva jsou rok od roku oblíbenější nejen ve světě, ale také v Česku. Češi převážně dávají přednost teplým barvám dlažeb a v centru jejich pozornosti stojí zejména medové odstíny. Podle obchodní ředitelky společnosti M.B.KERAMIKA Veroniky Prouzové dnes už dlažby v designu dřeva nejsou trendovou záležitostí, ale designovou stálicí, která jen tak nevyjde z módy. „Často okouzlí i zákazníky, kteří o keramické „dřevěné“ dlažbě do koupelny vůbec neuvažovali. Na našich prodejnách jim ukážeme, jak se dají tyto dlažby výborně kombinovat prakticky s jakýmikoliv obklady. Často se používají i jako obklad na stěnu nebo do sprchového koutu. Výsledkem jsou velmi zajímavě, až luxusně vypadající koupelny,“ říká V. Prouzová.

imitace dřeva

Vizualizace koupelny. Na obrázku dlažba Clorofilla v imitaci dřeva.


Tyrkysové či zelené obklady jdou na dračku


V českých koupelnách jsou také velmi žádané barevné obklady. Češi se jich nechtějí vzdát ani navzdory moderním trendům, které v posledních letech barvám příliš nenahrávají. V kurzu byly především obklady a dlažby v přírodních barvách, například béžové nebo krémové.  Designéři ale tentokrát přání zákazníků vyslyšeli a v trendech na příští rok představili obklady v akvarelových barvách - v jemné zelené, červené, cihlové, fialové či tyrkysové. Zelená na obkladech je podle V. Prouzové jednou z nejčastějších barev, kterou čeští zákazníci volí do moderních koupelen. „Nejspíš je to proto, že člověk se díky zelené cítí více spjatý s přírodou. V novodobých českých koupelnách už nenajdeme sytě žlutou, červenou nebo oranžovou barvu,“ vysvětluje V. Prouzová.

zelená koupelna

























I vy toužíte po barevných obkladech do koupelny? Nejen v tyrkysové barvě jsou obklady a dlažba Perflage.

Patchworkové koupelny působí velmi originálně


Velkou popularitu mají v Česku v posledních letech také koupelny ve stylu patchwork. Volí je lidé, kteří mají obavy z výraznějších barev v koupelně, ale přesto se nechtějí vzdát barevných akcentů. Patchworkové obklady existují i ve střídmějších barvách, například béžové nebo černé. Koupelny díky nim získají hravost a originalitu. Patchworkové koupelny se výborně kombinují s dlažbami v imitaci dřeva, a některé dokonce také mají patchworkové vzory. Chcete něco opravdu osobitého? Použijte patchwork na dlažbě a zkombinujte jej s jednoduchým obkladem. Vytvoříte tak skutečně originální koupelnu, ve které si budete užívat každý okamžik.

patchwork v koupelně






















Obklady HMADE ve stylu patchwork mají krásný design.


Mramorové obklady preferuje mladší generace


Především mladším lidem se podle V. Prouzové líbí v koupelnách obklady a dlažby ve vzhledu mramoru. A dnes je skutečně z čeho vybírat – v nabídce jsou designy, které vychází ze skutečných přírodních mramorů až po velmi moderní mramorové dlažby. „Starší lidé se občas obkladů vzhledu mramoru obávají. Je to způsobeno tím, že si pamatují období z 90. let, kdy třeba měli mramorovou koupelnu, ale ne příliš hezkou. Protože tehdy nebylo tolik možností pro koupelny jako dnes,“ přibližuje Prouzová.

koupelna















Obklad a dlažba Posh, jejichž design vychází ze vzhledu skutečných přírodních mramorů.

Krása obkladů i dlažeb vynikne ve velkých formátech


Mramorové obklady a dlažby jdou ruku v ruce s velkými formáty. Čím jsou větší, tím víc vynikne jejich krása. „V Česku je u běžných obkladů nejvíc používaný rozměr 30x60 cm a u dlažeb 60x60 cm. Je to dáno tím, že jsme převážně republikou bytů, kde jsou i koupelny menší. Někteří se domnívají, že se do nich hodí jen menší formáty obkladů a dlažeb. Opak je však pravdou. Velké formáty znamenají méně spár. Koupelny díky nim působí uceleným dojmem a opticky větší,“ vysvětluje Prouzová. A dodává, že rozhodně není třeba se bát obkladů v rozměrech 25x75 cm, 30x90cm, dlažeb o velikosti 80x80cm či 90x90 cm nebo mnohem větších formátů. Výsledek bude stát za to!


Autor: Petra Srstková



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
« Předchozí   1…   2   3   4   5  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Termín - pondělí ? 18,30 - 19,00 - SVÍČKY
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles