Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Léto versus dresscode aneb co si obout?

5. 08. 2019 | Trendy
Letní měsíce nám v rámci oblečení i obuvi dávají spoustu příležitostí ke kreativitě. Ne vždy je ale kreativita na místě. Přestože je vše trochu uvolněnější, obzvlášť když teploty atakují třicítku, jsou určitá pravidla, která bychom v souvislosti s obuví neměli nikdy porušovat.


Společenské události

Období svateb už je v plném proudu. O dresscode do určité míry rozhodují snoubenci, přesto se stále jedná o slavnostní den, na který bychom se měli náležitě upravit. Pánové by si na svatby, či jiné společenské události, i v případě, že se konají venku, měli vždy vzít polobotky. Dámy to mají s výběrem obuvi tradičně trochu složitější, z mého pohledu rozhodně pestřejší. Obecně platí, že uzavřenými lodičkami nic nezkazíte na žádné společenské události. Pokud je vhodné počasí a svatba se nese v méně formálním duchu, můžete zvolit i páskové střevíčky na podpatku, v takovém případě musí být vaše pedikúra bezchybná. Pokud nemáte zdravotní omezení, alespoň nižší podpatek je na podobnou akci nutností.

Do práce

Každé pracoviště se řídí jinými pravidly pro oblékání. Pracujete-li v kanceláři, v bance, či na pozici, kde je business dresscode jasně daný, nikdo nepředpokládá, že byste si obuli sandály. Zároveň ale existuje mnoho firem, které dávají svým zaměstnancům při výběru oblečení volnou ruku, to však neznamená, že byste se měli oblékat stejně jako na dovolené.

Otevřená obuv je často probíraným tématem na pracovišti. Pánové by měli sandále nosit pouze ve volném čase, vhodným kompromisem do horkého počasí bývají mokasíny, které jsou lehké, prodyšné a jsou velice trendy. Ženy by měly volit obuv adekvátně svému outfitu, žabky, či ploché dovolenkové sandálky by se ale na pracovišti objevovat spíš neměly.

Jak přežit dresscode?

Pravidla etikety velí jasně - nedodržením pravidel oblékání vyjadřujete především neúctu k ostatním lidem. Pokud tedy nechcete způsobit faux-pas, kazit novomanželům fotografie či kolegům den v práci, nesnažte se pravidla obcházet. Ideální je vybírat si boty z materiálů, které jsou prodyšné, a ani při vyšších teplotách nám chození v nich nebude činit problém. Přírodní materiály, jako je kůže či textil, jsou léty prověřené a rozhodně nezklamou.


Foto: imageberu, Salamander



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Také jsem sportovní typ, ale dneska k letním šatům se nosí i tenisky, ač je to trochu nespolečenské, ale docela se mi to líbí. Nejraději mám sice kalhoty ale sem tam obléknu i šaty.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles