Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pondělí 6. července bude v ústecké zoo patřit orangutanům

5. 07. 2009 | ZOO Ústí nad L.

V pondělí 6. července 2009 se od 14:00 hodin bude v ústecké zoo konat Den orangutanů. Důvodů k oslavě související s těmito zajímavými lidoopy je hned několik. Jednak letos uplyne 20 let od doby, kdy do zoo přibyl pár malých orangutanů, známý Ňuňák a Ňuninka, kterým byly tehdy zhruba dva roky. Jejich příchod je spjat s filmem Dva lidi v zoo, kde si Ňuňák zahrál hlavní zvířecí roli – orangutanka Ámose. V současné době jsou oba již dospělí a vzorně pečují o svého třetího potomka – dvouapůlletého Budiho.

Dalším oslavencem je orangutan Ferda, který do Ústí přišel v roce 2002 po ničivých záplavách, které tehdy postihly pražskou zoo. Ferda si na nové prostředí a nové ošetřovatele zvykl a po dohodě obou zahrad zde již zůstane natrvalo. Ferda letos oslaví kulatiny, narodil se v roce 1969 v Zoo Frankfurt, takže mu bude úctyhodných 40 let. Jako dárek pro něj byla připravena nová expozice, která vznikla rekonstrukcí bývalé expozice mandrilů a která bude v pondělí 6. července slavnostně otevřena.

Pondělí 6. července bude v ústecké zoo patřit orangutanůmSlavnostního dne se zúčastní i řada slavných hostů – herec a kaskadér Zdeněk Srstka jako jeden z účinkujících ve filmu Dva lidi v zoo, zpěvačka Petra Černocká a Jiří Pracný jako dlouholetí adoptivní rodiče Ňuninky, naši špičkoví atleti Kateřina Baďurová a Tomáš Janků jako kmotři a zároveň adoptivní rodiče malého Budiho, osobně pogratulovat svému bývalému chráněnci přijede také známý "táta pražských goril" Marek Ždánský.

Již od 10:00 hodin bude u pavilonu probíhat profesionální malování na obličej, od 13:00 hodin také tvůrčí dílna a orangutaní kvíz, jehož účastníci obdrží po vyplnění stylový malý dárek.

Pokud by někdo chtěl všem oslavencům udělat opravdu velkou radost, může jim přinést vhodný dárek, což jsou zejména plyšové hračky, čisté oblečení, ovoce, zeleninu nebo piškoty.

Zdroj: ZOO Ústí nad Labem

Notburga
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Už je to pěkný kmet
Obrázek uživatelky
profil
Ferda je fešák
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles